Kartica za kad se polomiš u EU

29_06_2013 / 22:02h
Kartica za kad se polomiš u EU

Ako se iznenada razbole, ozlijede ili dožive nesreću u bilo kojoj od 32 europske zemlje, svi osiguranici HZZO-a imaju pravo na osnovnu zdravstvenu pomoć prema uvjetima koje imaju osiguranici te zemlje. Pogledajte zanimljiv video i zatražite karticu :)

Ulaskom u Europsku uniju svi osiguranici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) imaju mogućnost dobiti osnovnu zdravstvenu pomoć u svim članicama EU-a te u Islandu, Švicarskoj, Norveškoj i Lihtenštajnu prema uvjetima koje imaju osiguranici zemlje u kojoj su se iznenada razboljeli, ozlijedili ili doživjeli nesreću.

Europsku karticu zdravstvenog osiguranja (EKZO) HZZO svojim osiguranicima izdaje besplatno, a zahtjev možete predati i online, i to već sada. Treba napomenuti da zdravstvena osiguranja nemaju u svim zemljama jednake kriterije pa neka usluga koja je u Hrvatskoj besplatna u drugoj državi ne mora biti besplatna. Također, EKZO nije alternativa putnom osiguranju jer ne pokriva sve što i putno osiguranje, poput plaćenog povratka u zemlju i slično.

Pogledajte i zanimljiv promotivni video za Europsku karticu zdravstvenog osiguranja :)