EU prijestolnica volonterstva

EU prijestolnica volonterstva

Europski volonterski centar (CEV) traži Europsku prijestolnicu volonterstva za 2019 godinu. Rok za prijavu je 30. lipnja.

Europski volonterski centar (CEV) otvorio je prijave za natjecanje za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2019. godinu. Titulu se dodjeljuje gradovima i općinama koji potiču partnerstva s volonterskim centrima i organizatorima volontiranja te cijene i promiču volonterstvo i njegov pozitivni učinak na lokalnoj razini.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu. Podatci iz prijavnice čine 70% konačne ocjene koja se dodjejuje svakom kandidatu. Ostalih 30% dodjeljuje se na temelju prezentacije kandidata koja će se održati 4. listopada 2017. godine u Beču. Prijestolnicu volonterstva birat će povjerenstvo međunarodnih stručnjaka u volonterstvu, civilnom društvu, poslovnom sektoru i predstavnici Europskih institucija.

Nova prijestolnica bit će proglašena početkom prosinca 2017., prije Međunarodnog dana volontera. Ovu titulu nova prijestolnica treba koristiti kako bi podigla svijest o volonterstvu i volonterskim aktivnostima na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini.

Za više informacija možete kontaktirati direktoricu CEV-a, Gabriellu Civico putem e-maila ili posjetiti stranice Europskog volonterskog centra.

Rok za prijavu: 30. lipnja.

Info zona Facebook