EU natječaj za amatersku fotografiju

01_02_2007
EU natječaj za amatersku fotografiju

U povodu 50. obljetnice potpisivanja Rimskih sporazuma, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj objavila je natječaj za amatersku fotografiju o temi "Ujedinjeni u različitosti". Nagradni fond iznosi 300, 200 i 100 eura za prvu, drugu odnosno treću nagradu u dvije kategorije.

U povodu 50. obljetnice potpisivanja Rimskih sporazuma, temeljem kojih je začeta Europska unija, te u cilju poticanja građana na promišljanje o EU i njezinu mjestu u današnjem svijetu, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj objavila je natječaj za amatersku fotografiju o temi "Ujedinjeni u različitosti".

Natječaj je namijenjen svima, bez obzira na dob, a otvoren je od 26. siječnja do 12. ožujka 2007. Svaki sudionik može poslati od 1 do 5 fotografija na zadanu temu. Fotografije koje se šalju na natječaj mogu biti u digitalnom obliku (JPG format, minimalna rezolucija 300 dpi), razvijene fotografije iz filma ili dijapozitiva, u boji ili crno-bijele. Uz fotografiju moraju biti navedeni i autorski podaci (osobni podaci autora – ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, telefon; naziv fotografije, godina nastajanja i kratki komentar o lokaciji snimanja i impresijama). Fotografije koje se šalju ne smiju biti nigdje prethodno objavljivane, moraju biti originalne i u isključivom vlasništvu pošiljatelja.


O kvaliteti pristiglih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud. Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici Delegacije, a autori nagrađenih fotografija osobno obaviješteni o rezultatima natječaja. Nagradni fond iznosi 300, 200 i 100 eura za prvu, drugu odnosno treću nagradu u dvije kategorije: za sudionike do 15 godina i za sudionike iznad 15 godina. Najbolje odabrane fotografije s natječaja bit će izložene u Informacijskom centru EU-a u Zagrebu i na web stranici Delegacije EC u Hrvatskoj.


Fotografije se šalju s naznakom "za foto-natječaj"…

… e- mailom mail: [email protected]

…poštom (digitalne na CD-u):
Informacijski centar EU-a
Trg žrtava fašizma 6
10 000 Zagreb

link: web portal Delegacije Europske komisije