EU izbori na Rivi

31_03_2014 / 14:52h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Željko Šunjić
EU izbori na Rivi

Uobičajeno prepuna splitska Riva subotom ujutro pokazala se punim pogotkom za javno događanje na temu - Izbori za Europski parlament 25.05.2014.: zašto je moj glas važan?

Ured za informiranje Europskog parlamenta u suradnji s Udrugom za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzurom Plus organizirali su u subotu javno događanje na splitskoj Rivi na temu Izbori za Europski parlament 25.05.2014.: zašto je moj glas važan?.

Jutarnja kava s građanima u caffe baru Fro dio je info-turneje Ureda za informiranje Europskog parlamenta, koji je posjetio i gradove Zadar i Šibenik, s ciljem približavanja nadolazećih europskih izbora građanima i lokalnim medijima.

Uobičajeno prepuna splitska Riva subotom ujutro pokazala se punim pogotkom jer su naši sugrađani s punim interesom popratili ovaj događaj. Priliku da izravno utječu na rezultate izbora za Europski parlament građani imaju na općim europskim izborima u svibnju.

O problemu izlaznosti i građanske participacije, ali i ostalim temama, s građanima su razgovarali Violeta Simeonova Staničić i Andrea Čović Vidović iz Ureda za informiranje Europskog Parlamenta, dr. sc. Hrvoje Špehar s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i Jelena Berković iz GONG-a.
Iako su uvijek ključni u političnom procesu, ovi izbori su posebno važni jer odlučuju kojim će putem u sadašnjem ekonomskom vremenu, ići EU sljedećih pet godina.