Esejom do Tallinna

31_05_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: blogs.ec.europa.eu
Esejom do Tallinna

Glavna uprava Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike provodi natječaj za mlade u pisanju eseja. Finalisti putuju u Tallinn predstaviti svoje eseje.

Glavna uprava Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike provodi natječaj za mlade u pisanju eseja.

Natjecanje je otvoreno mladima između 16 i 25 godina iz zemalja članica Europske unije i zemalja partnera u COSME projektu. Potrebno je napisati esej do 2 500 riječi na engleskom jeziku koji će odgovoriti na pitanje: Koje vještine su potrebne poduzetnicima sutrašnjice? (What skills do tomorrow's entrepreneurs need?). Imate ideje o tome kako europske politike mogu pomoći oblikovati budućnost ili kako vlade, akademske institucije i poduzeća mogu osigurati da mladi ljudi mogu steći vještine potrebne za rad? Podijelite ih sa kreatorima politika i poduzetnicima na europskoj sceni.

Svaki kandidat može prijaviti jedan esej. Eseji se prijavljuju isključivo preko online obrasca. Tri finalista će biti objavljena u listopadu, a pobjednik će biti izabran putem javnog glasovanja.

Finalistima će biti osigurano putovanje na skupštinu MSP-a u Tallinnu u Estoniji gdje će predstaviti svoje eseje.

Rok za prijavu: 8. rujna 2017. godine.

Više informacija ovdje.