Esejom do nagrade

06_02_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Aaron Burden
Esejom do nagrade

Otvorene su prijave za World Youth Essay Competition 2018, natjecanje mladih u pisanju eseja. Natjecanje je namijenjeno srednjoškolcima i studentima. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Otvorene su prijave za World Youth Essay Competition 2018, natjecanje mladih u pisanju eseja.

Na natjecanje se mogu prijaviti srednjoškolci i studenti iz cijeloga svijeta. Posebnu pozornost žiri će obratiti na sudionike iz slijedećih zemalja: Nepal, India, Hrvatska, Njemačka, Tajland, Gambija, Filipini, Kenija, Bangladeš, Sierra Leone, Nigerija, Indonezija, Maroko, Francuska, Brazil, Pakistan, SAD, Ukrajina i druge.

Za sudjelovanje o natjecanju potrebno je napisati esej na engleskom o jeziku duljine od jedne do osam stranica. Tema je slobodna. Možete pisati o aspektima društva, pitanjima okoliša, znanosti i tehnologiji, globalnim odnosima i drugim temama. U eseju se mogu koristiti i slike i grafikoni. Esej se treba predati u PDF obliku.

Pobjednik natjecanja osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 1700 dolara. Osim toga, pobjednik će biti pozvan u Njemačku na posebnu svečanost gdje će se upoznati sa međunarodnim stručnjacima.

Sudionici koji osvoje drugo i treće mjesto bit će intervjuirani za najpopularnije časopise za mlade. Žiri će odbrati deset najkreativnijih radova koji će dobiti nagradu za izvrsnost, a svi finalisti će dobiti certifikat WYCE.

Za prijavu je potrebnu ispuniti obrazac.

Rok za prijavu: 31. ožujka.

Za više informacija posjetite www.mladiinfo.eu.