Erasmus tečajevi jezika

22_05_2013 / 12:45h
Erasmus tečajevi jezika

Erasmus intenzivni tečajevi jezika (EILC) namijenjeni su Erasmus studentima koji odlaze na mobilnost (2-6 tjedana) u države u kojima se govore manje poznati jezici.

Erasmus intenzivni tečajevi jezika (EILC) namijenjeni su Erasmus studentima koji odlaze na mobilnost (2-6 tjedana) u države u kojima se govore manje poznati jezici. Studenti s intenzivnim tečajevima jezika započinju prije samog početka Erasmus studijskog boravka ili stručne prakse kako bi stekli jezičnu kompetenciju potrebnu za snalaženje u stranoj državi.

Studenti iz Republike Hrvatske mogu pohađati Erasmus intenzivne tečajeve jezika u: Belgiji (tečaj flamanskog), Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Mađarskoj, Malti, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj (samo za katalonski, valencijski, baskijski i galješki) i Švedskoj.

Comenius i Grundtvig asistenti također imaju pravo sudjelovati u Erasmus intenzivnom tečaju jezika, no financiraju se iz proračuna svoje matične zemlje.

www.mobilnost.hr