Ekranomanija i GMO - što je to?

10_12_2012 / 00:38h
Ekranomanija i GMO - što je to?

U srijedu u Info zoni na javnoj tribini pod nazivom Ekranomanija možete slušati i diskutirati o ovisnosti o raznim ekranima, a u četvrtak možete saznati preciznije odgovore na pitanje GMO – što je to?

U srijedu u Info zoni na javnoj tribini pod nazivom Ekranomanija možete slušati i diskutirati o ovisnosti o raznim ekranima. O temi će izlagati Josipa Tomašević (Liga za prevenciju ovisnosti/ANST 1700), dr. Josipa Glavaš (Nastavni zavod za javno zdravstvo SDŽ) te Nenad Vertovšek iz zadarske udruge CINAZ koja provodi projekt 10 dana bez ekrana. U Mjesecu borbe protiv ovisnosti tako će se aktualizirati pitanja vode li sati provedeni uz računalne igrice i neprestano tipkanje na mobitelu u ovisnost te kakve posljedice može imati takvo, sve raširenije, ponašanje. Tribinu organiziraju ANST 1700, Info zona i Liga za prevenciju ovisnosti. Dođite u srijedu (12.12.) u 18:30 u Info zonu, riješite dileme te iznesite svoja iskustva i stavove.

Puno više medijskog prostora već zauzima rasprava o genetski modificiranim organizmima, no GMO je i dalje za mnoge nedovoljno poznata tema. Kako se označavaju GMO proizvodi na policama naših trgovina, jesu li opravdani strahovi od GMO hrane te kakva je budućnost GMO-a u Hrvatskoj i svijetu? Odgovore na ova i druga pitanja ponudit će profesor Hrvoje Fulgosi iz Zavoda za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković, na javnom predavanju u Info zoni u četvrtak (13.12.) od 18 sati.