Ekološkim filmom do nagrade

06_07_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / John Schwartz
Ekološkim filmom do nagrade

Otvorene su prijave za sedmo po redu Green-Go natjecanje kratkih filmova. Natjecanje je namijenjeno svima koji se zanimaju za temu okoliša i prirode. Dobitnike očekuju novčane nagrade. Rok za prijavu je 1. listopada.

Otvorene su prijave za sedmo po redu Green-Go natjecanje kratkih filmova. Natjecanje je namijenjeno svima koji se zanimaju za temu okoliša i prirode.

Ove godine natjecatelji moraju obraditi jednu od tri teme. Prva tema je Gradi zeleno, živi zeleno (Build green, live green). Dokazano je da ljudi žive zdravije i sretnije kada žive u zelenijem okolišu. Što nas onda sprječava da imamo više prirode u našim životima? Istraži uzroke problema ili pokaži neki pozitivan primjer i ponudi rješenje.

Druga tema je Posljednji dan na Zemlji? (The Last Day on Earth?). Uzimamo, konzumiramo i trošimo bez da razmišljamo o posljedicama. Zemlja nam daje mnoge resursa, ali oni nisu neograničeni. Svake godine, dan kada Zemlja potroši svoj bio kapacitet za jednu godinu dolazi ranije i ranije. Kako mi možemo pomoći? Ići na posao biciklom ili javnim prijevozom, koristiti manje plastičnih proizvoda, reciklirati…? U kratkom filmu ispričaj o problemima i rješenjima za njih.

Posljednja tema je Tvoja Europa 2050. godine (Your Europe in 2050). Zamisli kako će Europe izgledati za 33 godine. Razmisli o problemima s kojima se Europe sada suočava (društvena nejednakost, otpad, klimatske promjene, zagađivanje zraka…). Hoće li se opseg tih problema smanjiti ili povećati? Snimi svoju, pozitivnu ili negativnu, viziju Europe u 2050. godini.

Filmovi ne smiju biti dulji od 4 minute, a idealna duljina je između 60 i 90 sekundi. Svaki žanr je dobrodošao. Potrebno je poslati originalnu datoteku, u bilo kojem formatu, u visokoj rezoluciji. Osim filma potrebno je poslati slijedeće datoteke preko WeTransfera ili My Air Bridge-a: titlove na engleskom u .srt formatu i tri screenshot-a iz filma u .jpg formatu. Svi materijali se šalju mailom na adresu [email protected].

Jedan kandidat može prijaviti do tri filma. Za svaki film je potrebno ispuniti zasebnu prijavnicu.

Dobitnik u svakoj kategoriji dobit će kupon u vrijednosti od 500 eura za priznatu online trgovinu, a dobitnik nagrade publike dobit će kupon u vrijednosti od 200 eura.

Rok za prijavu: 1. listopada 2017. godine.

Više informacija ovdje.