Ekološka stipendija

06_12_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Austin Ban
Ekološka stipendija

Otvorene su prijave za stipendiju Hike & Cycle koja želi podignuti svijest mladih o okolišu. Za sudjelovanje je potrebno napraviti listu pravila o odgovornom ponašanju u prirodi. Pobjednika očekuje novčana nagrada, a najbolji tekstovi će biti objavljeni na blogu Hike and Cycle. Rok za prijavu je 11. ožujka.

Otvorene su prijave za stipendiju Hike & Cycle koja želi podignuti svijest mladih o okolišu. Cilj stipendije je pokazati ljudima da je okolišu potrebna njihova pomoć.

Za stipendiju se mogu prijaviti mladi iz cijeloga svijeta koji trenutačno pohađaju srednju školu ili su upisani na fakultet. Pobjednici će morati poslati potvrdu svog učeničkog/studentskog statusa. Za sudjelovanje je potrebno napraviti listu pravila o odgovornom ponašanju u prirodi na jednu od slijedećih tema:

• Pravila o odgovornom kampiranju
• Što planinari mogu napraviti da ne naštete prirodi
• Prijedlozi za odgovorno ponašanje u blizini vodenih površina

Može se fokusirati na određenu aktivnost (penjanje, biciklizam, rafting, vožnja kajakom…) ili pisati općenito o zaštiti prirode. Potrebno je napisati pet do deset pravila na engleskom jeziku. Tekst ne smije biti duži od 400 riječi. Dokument treba biti u .doc ili .docx formatu i treba se spremiti pod nazivom u obliku „Nature_Scholarship_Ime_Prezime“. Smisli kreativan i privlačan naslov za svoje ideje, podijeli objavu o stipendiji na društvenim mrežama koristeći Google+, Twitter i Facebook. Svoju listu i linkove gdje se vidi da ste podijelili objavu treba poslati na e-mail adresu [email protected]. Dozvoljena je jedna prijava po sudioniku.

Najbolja lista će biti nagrađena novčanom nagradom u iznosu od 1000 dolara, a druga najbolja sa iznosom od 500 dolara. Najbolji tekstovi bit će objavljeni na Hike and Cycle blogu, a pobjednici će dobiti i certifikate od HikeAndCycle.com.

Rok za prijavu: 11. ožujka 2018.

Više informacija o natjecanju na linku.