Svima popust na ECTS bodove

18_09_2012 / 23:57h
Svima popust na ECTS bodove

Vlada je omogućila besplatno studiranje tijekom svih godina studija pa je i Senat Sveučilišta u Splitu odlučio svima dati 70% popusta na cijenu nepoloženog ECTS boda...

Vlada je odlukom u kolovozu omogućila redovnim studentima besplatno studiranje tijekom svih godina studija pa je i Senat Sveučilišta u Splitu odlučio nadopuniti svoju odluku iz srpnja i svima dati 70% popusta na cijenu nepoloženog ECTS boda, a ne samo generaciji prvi put upisanoj 2011./2012..

Brucoši, dakle, ne plaćaju školarinu, kao ni studenti koji su ostvarili najmanje 55 ECTS bodova u prethodnoj godini ili im je ostao samo jedan ispit ili završni rad ili diplomski ispit. Ako imaju više od 42 boda i status redovnog studenta za svaki nepoloženi ECTS bod se pri upisu u novu godinu mogu iskupiti sa 117 kuna u području društvenih i humanističkih znanosti, sa 133 kune za tehničke fakultete te sa 167 kuna u područjima medicinskih i biomedicinskih znanosti. Ako imaju manje od 42 boda ili nemaju status redovnog studenta - moraju platiti punu cijenu školarine, osim ako nisu studenti s utvrđenim invaliditetom većim od 60% kojima je donja granica 30 bodova.