Šta ću ić kad je besplatno. E ka!

16_01_2016 / 09:40h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Svaig
Šta ću ić kad je besplatno. E ka!

- Tjedni strip E ka! strip je u formi pasice ili kaiša koji prati svakodnevnicu nekoliko likova koje svi znamo. Štoviše, to smo mi, vi, ona, on, onaj...To su Klara, Hugo, Mirna, Nik... - kaže autor Svaig.



Nakon što je kreirao čitav serijal stripova o građanskom odgoju i u inovativnoj i kreativnoj formi educirao o temama kao što su politika, kritičko mišljenje, građanstvo i drugo, Ivan Svaguša Svaig u novoj godini predstavlja novi strip - E ka!. Strip se svake subote objavljuje na portalu infozona.hr.

- Tjedni strip E ka! strip je u formi pasice ili kaiša koji prati svakodnevnicu nekoliko likova koje svi znamo. Štoviše, to smo mi, vi, ona, on, onaj...To su Klara, Hugo, Mirna, Nik... - kaže Svaig i dodaje: - Oni nisu nikakvi junaci, oni su obični , ali ne i osrednji. Teme koje ih okupiraju u njihovim svakodnevnim razgovorima raznolike su i ozbiljne, no ne bez humora ili odmaka. Svaki od likova je individualac pa tako ima i svoj karakter, kojeg malo po malo pokazuje. E ka! je splitska žargonska poštapalica koja se koristi kad želimo nešto potvrditi, ali može imati i ironičan ili sarkastičan prizvuk. Klara, Mirna i ostala ekipa nezadovoljni su, opušteni, sretni, kritični, tužni, zdravi, bolesni, svjesni, pričljivi, zaljubljivi, cinični, duhoviti, lijeni, hiperaktivni, blagi, grubi... Shvaćate?

Ovaj je članak nastao uz potporu Agencije za elektroničke medije, putem Javnog natječaja 03/15 Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.