Dvanaesto izdanje Pričigina

13_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pričigin / Facebook
Dvanaesto izdanje Pričigina

Dvanaesto izdanje festivala pričanja priča, Pričigina, održat će se od 20. do 24. ožujka.

Dvanaesto izdanje festivala pričanja priča, Pričigina, održat će se od 20. do 24. ožujka. I ove godine očekuje nas bogati petodnevni program i zanimljivi gosti.

Pričigin ove godine počinje točno na Svjetski dan pripovijedanja, 20. ožujka. Otvaranje Pričigina počinje u 18.30 sati u amfiteatru Doma mladih. Nakon toga slijedi standardni program Hrvatski pisci i spisateljice pričaju. Ovogodišnja tema je „Ko to more platit ili Priče o neprocjenjivom“, a gosti su Jerko Bakotin, Ivana Bodrožić, Boba Đuderija, Tanja Mravak, Hrvoje Marko Peruzović i Srđan Sandić. Moderatorica večeri je Patricija Horvat. Drugi dio večeri održat će se u kavani hotela Bellevue gdje će Boris Rašeta pričati na temu Autanje: kako sam sve zajebao kao novinar, a moderator će biti Kruno Lokotar.

Drugi dan festivala pričanja priča, 21. ožujka, počinje u 20 sati u amfiteatru Doma mladih s temom Svatko nosi svoj kviz. Svoja kvizaška iskustva ispričat će nam Milan Fošner, Miroslav Ambruš Kiš, Joško Lokas, Damir Mrkonjić Mrki, Vladimir Šagadin i Morana Zibar pod vodstvom moderatora Marija Glavaša. Nakon toga, u istom prostoru slijedi autorska večer na kojoj će Branko Đurić Đuro predstavit Đurine kućne (pričiginske) čarolije. Priču će moderirati Nebojša Lujanović.

Program trećeg dana, četvrtka 22. ožujka, počinje u 20.30 sati u amfiteatru Doma mladih. Tema večeri je Naši meštri – priče o neuvaženim reklamacijama. Nebojša Lujanović će moderirati Tonku Alujević, Ivicu Ivaniševića, Vedrana Limića, Dragana Markovinu, Živka Skračića i Edu Vujević. Drugio dio večeri održat će se u kavani hotela Bellevue gdje će autorskom večeri Ksenije Marinković pod nazivom Žena, majka, glumica moderirati Renato Baretić.

Petak 23. ožujka, četvrti dan ovogodišnjeg izdanja Pričigina, bit će obilježen tradicionalnom Burzom pročitanih knjiga pod motom "Knjige na vagu, knjige na metre" u kavani Semafor. Koliko knjiga donesete, najviše toliko možete i odnijeti. Sve knjige koje preostanu na štandu donirat će se knjižnici. U 19.30 u amfiteatru Doma mladih održat će se program pod nazivom Država gost – Bosna i Hercegovina ('To nema nigdje na svijetu'). Nastupit će Nenad Veličković, Damir Nikšić, Elvedin Nezirović, Marko Tomaš i Mustafa Zvizdić uz moderiranje Emira Imamovića Pirke. Večer će završiti u kavani hotela Bellevue gdje će se održati Hommage Predragu Luciću s početkom u 22 sata. Boris Dežulović, Emir Imamović Pirke, Marko Tomaš, Nenad Veličković i Goran Vojnović pričat će na temu Vijesti iz budućnosti, a moderator će biti Kruno Lokotar.

Posljednjeg dana Pričigina, subote 24. ožujka, nastavit će se Burza pročitanih knjiga u Semaforu. U 11.00 u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održat će se Dječji program pričanja na zavičajnom govoru - PriČAgin. Nastupit će učenici osnovnih škola koji su bili izabrani na Dječjem Pričiginovom natječaju. Program će voditi Ivan Tokić i Mirela Mijić. Festival će tradicionalno završiti u kavani hotela Bellevue gdje će od 19.30 krenuti program pod nazivom Noć prvaka u kojem će sudjelovati gosti festivala i odabrani pojedinci iz publike od kojih voditelji Kruno Lokotar i Emir Imamović Pirke „žele dobiti običnog čovjeka i istu takvu ženu: one koji, kako sami kažu, čitaju da se - malo odmore“.

I ove godine možete pomoći Pričiginu. Donacije možete uplatiti na žiroračun udruge Pričigin: HR7624840081105978431, uz naznaku "Pričigin, donacija". U znak zahvale za donacije od 200 ili više kuna pripremljene su majice Pričigina.