Dubrovačka kronika (In memoriam)

29_01_2007
Dubrovačka kronika (In memoriam)

Do 20. veljače u Galeriji fotografija Fotokluba Split bit će otvorena izložba fotografija Mile Kovača - Dubrovačka kronika (In memoriam). Njegove fotografije pamtimo najviše iz doba srpsko-crnogorske opsade Dubrovnika.

Od 30. siječnja do 20. veljače u Galeriji fotografija Fotokluba Split bit će otvorena izložba fotografija Mile Kovača - poznatog dubrovačkog fotoreportera preminulog u lipnju 2005. godine.


Sjajni fotoreporter dubrovačkih slika i prilika, Milo Kovač, svoj je raskošni fotoreporterski talent pokazao na brojnim povijesnim događajima koji su u posljednja gotovo tri desetljeća njegova fotoreporterskog djelovanja ostali zapamćeni i arhivirani u Gradu podno Srđa.


Prvo stalno zaposlenje Milo Kovač je ostvario u veljači 1985. godine u Slobodnoj Dalmaciji koja je do zadnjeg dana ostala njegova matična novinska kuća u kojoj je imao status vodećeg fotoreportera. Iako je tijekom svoje fotoreporterske karijere imao nekoliko izložbi, posebno izdvajamo izložbe s ratnom tematikom 1993. u Dubrovniku te potom 2004. u Splitu.


Njegov talent je višestruko nagrađivan, a posebno priznanje dobio je 1997. godine od cehovske udruge novinara kada mu je dodijeljena Nagrada Hrvatskoga novinarskog društva za 1996. godinu "Nikša Antonini" za najbolju reportažu o nesreći američkog zrakoplova nad Dubrovnikom.


Njegove fotografije pamtimo najviše iz doba srpsko-crnogorske opsade Dubrovnika. Njegove upečatljive fotografije tada su doslovce obišle svijet, a danas su dijelom brojnih fotomonografija, te su pohranjene u fotodokumentacijskim arhivima.