Kratki tečaj demagogije

05_02_2014 / 16:50h  |  Autor: Marijo Glavaš
Kratki tečaj demagogije

Kao gradonačelnik ovoga grada mogu vam s ponosom reći da sam od danas završio s kadroviranjem u Gradu. Možda zaposlim još samo dvoje zbog povećanih potreba Odjela za dočekivanje podmornica i presretanje neidentificiranih letjelica.

Ante Festum
Ono što je dosad bila uobičajena praksa strogo osuđujem i obećajem vam da ću kao gradonačelnik osobno i strogo voditi brigu o zapošljavanju kadrova koji će primati plaću iz gradske blagajne. Gradska Uprava neće više brojčano bujati, to vam ja i moja stranka jamčimo svojim imenom i ugledom, njen rast bit će sputan i zaustavljen, a uže prekobrojnih i neefikasnih zaposlenika koje je zbog uhljebljivačkih intervencija prethodnih garnitura vlasti stezalo vrat proračuna bit će presječeno škarama rada i uvažavanja građana koji pune proračun. To vam obećajem.

Festum
Kao gradonačelnik ovoga grada mogu vam s ponosom reći da sam od danas završio s kadroviranjem u Gradu. Možda zaposlim još samo dvoje zbog povećanih potreba Odjela za dočekivanje podmornica i presretanje neidentificiranih letjelica, ali to ni u ludilu neće biti ovaj mjesec. Obećajem vam, za ovaj mjesec kadroviranja su gotova. Dobro, u petak će doći troje novih, ali to sam najavio u prethodnom mjesecu.

Post Festum
Uzdignute glave, bez žaljenja za propuštenim prilikama, gledam na protekle godine mandata na čelu Grada. Sad kad je sve završilo zaželio bih sreću mom nasljedniku, te poručio njemu i čitavoj javnosti, mojim dragim građanima Grada, od kojih su mnogi tijekom mog mandata dobili priliku dokazati se kao zaposlenici Uprave, da ne zaborave na godine koje su iza nas i da cijene vrijeme koje smo proveli zajedno, jer rijetki su ovakvi kao ja i moja stranka… Sjetite se, sva su se moja obećanja obistinila.