Hitovi suvremenog kazališta

27_08_2013 / 11:29h  |  Autor: I.Z.
Hitovi suvremenog kazališta

Drugo izdanje IKS festivala Međunarodnog festivala suvremenog kazališta prikazat će u Splitu neke od aktualnih hitova suvremenog kazališta europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteranske , talijanske i španjolske regije.

Drugo izdanje IKS festivala Međunarodnog festivala suvremenog kazališta održat će se u Splitu od 3. do 12. rujna te će na više gradskih lokacija prikazati neke od aktualnih hitova suvremenog kazališta europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteranske , talijanske i španjolske regije.

Njegov ovogodišnji kazališni program započinjemo predstavom Too late! poznate talijanske kazališne skupine Motus. Putovima kazališta inovacije korača španjolska skupina Erre que erre s plesnom predstavom Hoogerman i selekcija INTEATRO Festivala iz Ancone. Istodobno sa mediteranskim programom predstavit će se i dvije srpske produkcije – mladi redatelj Marko Manojlović s Predstavom u stanu, i novom produkcijom Parobrod teatra, centra za nezavisnu kulturu u Beogradu s predstavom U samoći pamučnih polja. Kazalište Hotel ponudit će eksperiment, spoj suvremenog glumačkog izraza, plesa i glazbe u kojem će oživiti Artaudovu filozofiju buke i teatra tijela, potpune slobode i kreacije. Prepoznatljivim stilom istraživačko kazalište Teatar Rubikon donosi nam queer katoličku dramu Coito ergo sum. Splitski Fraktal falus teatar s projektom Victimize istražuje odnos zapadne kulture prema patnji te odnos zlostavljanih i zlostavljača postavljajući na scenu istinite priče i događaje. Orgazmička predstava Šuma drvo skoro skroz, kolektiva SKROZ nastala je prema kultnoj knjizi američke underground autorice Nin Andrews, The Book of Orgasms. U sklopu projekta Nomad on the road (Nomadska plesna akademija) imat ćemo priliku vidjeti novi rad mlade koreografkinje i plesačice Ine Sladić. Umjetnički događaj Noć performansa će predstaviti lokalne splitske umjetnike ali i umjetnike iz šire hrvatske regije.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna moći će se kupiti u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci od 18 do 22 sata te sat vremena prije predstave na blagajni kazališta. Cijena ulaznica za cijeli program je 200 kuna.