Drama zvana Discotheque

07_08_2013 / 11:17h  |  Autor: Nela Tomić
Drama zvana Discotheque

Samo nekoliko dana prije nego što bi festival Discotheque Riva trebao početi, sudbina festivala još je neizvjesna. Sumnje vezane uz održavanje festivala pokušao je ukloniti organizator na konferenciji za novinare. Novo: Discotheque Riva dobila je i konačnu zabranu održavanja!

Samo nekoliko dana prije nego što bi festival Discotheque Riva trebao početi, sudbina festivala još je neizvjesna. Sumnje vezane uz održavanje festivala pokušao je ukloniti organizator Mladen Bibić na konferenciji za novinare održanoj u caffe baru Split 6. kolovoza. Bibić povrđuje da će se Discotheque Riva održati, ali uz promjenu izvođača. Naime, posjetitelji festivala neće moći uživati u glazbi Fatboy Slima i Underworlda, no zato će nastupati regionalni DJ-evi. U dvodnevnom programu nastupit će DJ Pile kao rezidencijalni DJ, DJ El Mano iz Sarajeva, DJ Luka Montecchi iz Rijeke, Mariano Mateljan a od nekih se DJ-eva još čeka odgovor. Bibić je rekao i da će prva večer biti besplatna za sve, dok će druga večer biti besplatna za posjetitelje iz regije, no ostalo je nejasno na koga se to sve odnosi.

S obzirom na nejasnoće i neizvjesnosti koje prate festival posljednjih dana, preostaje nam samo čekati kraj vikenda i promatrati kako će se drama rasplesti.

Discotheque Riva dobila je i konačnu zabranu održavanja

- Organizator je podnio zahtjev za održavanjem javne priredbe, ali je odbijen po dvije osnove. Nije zahtjev predao u roku, najmanje sedam dana prije održavanja događaja, te zbog nepotpune dokumentacije. Konkretno, bez dostavljanja akta Grada koji mu odobrava korištenje javne površine - kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske za Dalmacija News.