Dozlogrdilo im čekati Mamuticu

24_09_2013 / 19:27h  |  Autor: I.Z.
Dozlogrdilo im čekati Mamuticu

Nemaju svi splitski studenti sreću živjeti u novom studentskom domu ili imati predavanja u uređenoj i opremljenoj fakultetskoj zgradi. Studentski predstavnici triju fakulteta pismom su se obratili javnosti i najavili prosvjed.

Nemaju svi splitski studenti sreću živjeti u novom studentskom domu ili imati predavanja u uređenoj i opremljenoj fakultetskoj zgradi. Najgore je onima koji, studirajući u neprimjerenim uvjetima, novu zgradu fakulteta gledaju već godinama, a u nju ne mogu ući. U zgradu na sveučilišnom kampusu, koja je zbog svoje veličine nazvana Mamutica, trebala bi useliti tri fakulteta - Prirodoslovno–matematički, Kemijsko–tehnološki i Pomorski. Nažalost, na useljenje se čeka već nekoliko godina pa su se studentski predstavnici triju fakulteta pismom obratili javnosti.

- Studenti studiraju u dosta teškim uvjetima, koji su daleko ispod hrvatskih standarda. Neki od problema su manjak prostora za održavanje nastave, zastarjela oprema laboratorija i predavaonica, nedostatak studentske menze, manjak sanitarnih čvorova… - nabrojili su studenti te sve potkrijepili fotografijama.

- Useljenje u novu zgradu je ove godine ponovno odgođeno. Uslijed sve veće potražnje za izvrsnošću i težnje studenata za napretkom, studenti su nezadovoljni sadašnjom situacijom koja ih sputava u profesionalnom razvoju i time ih čini nekonkurentnim na tržištu rada – ističu nezadovoljni studenti te za sredinu listopada najavljuju prosvjedni skup na kojem očekuju podršku kolega i sugrađana.