Dom nakon Doma

09_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: ACT Hrvatska
Dom nakon Doma

Ovu subotu, 11. svibnja, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću održat će se humanitarna akcija Dom nakon Doma kojom se prikupljaju sredstva za pomoć djeci nakon izlaska iz Centra za pružanje usluga u zajednici Split. Cilj akcije Dom nakon Doma je prikupiti sredstva za tri štićenika Centra koji uskoro kreću u samostalnost te im omogućiti pristojan početak novog života, a kako bi ujedno bili sklonjeni s ceste i spašeni od beskućništva.

Ovu subotu, 11. svibnja, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću održat će se humanitarna akcija Dom nakon Doma. Udruga ACT Hrvatska u suradnji s Glazbeno-scenskom udrugom Kaštelansko kazalište, Gradskim kazalištem lutaka, Pjevačkim društvom Marjan i udrugom Dea Dia Dance, organizira akciju kojom se prikupljaju sredstva za pomoć djeci nakon izlaska iz Centra za pružanje usluga u zajednici Split koji je usmjeren na djecu i mlade s poremećajima u ponašanju i osobnosti.

Djeca koja napune 18 godina automatski gube pravo na smještaj u Domu. Ako njihovi roditelji nisu u situaciji primiti ih nazad i brinuti se za njih, postaju mladi beskućnici. Neka djeca još nisu ni završila školovanje, a već su osuđena na cestu ako ne uspiju pronaći posao.

Cilj akcije Dom nakon Doma je prikupiti sredstva za tri štićenika Centra koji uskoro kreću u samostalnost te im omogućiti pristojan početak novog života, a kako bi ujedno bili sklonjeni s ceste i spašeni od beskućništva. Sredstva će biti namijenjena plaćanju stanarine za tri mjeseca te osnovnim potrepštinama. Ova djeca nemaju nikog svog tko bi im pružio utočište i pomogao da se uključe u život lokalne zajednice. Njihove sudbine ovise o ljudima dobra srca koji zajedno mogu spasiti mlade od najgore sudbine beskućništva, pred kojom institucije zatvaraju oči.

Program događanja 11. svibnja:

10:30h – 12:30h -> Javni sat Škole glume Kaštela

18h - nastup Pjevačkog društva Marjan (Marjanke)

20h - „Domaši“ Gradsko kazalište lutaka

Na predulazu će se odvijati prodajni sajam rukotvorina brojnih udruga i kreativaca čiji je iznos također namijenjen štićenicima.

U subotu 25. svibnja od 16 sati se nastavlja program udrugom Dea Dia Dance gdje će se pod vodstvom voditeljice Marine Kuzmanić održati radionice za djecu.

Uplate donacija se mogu izvršiti na broj HR2823400091511000541.

Više informacija na Facebook stranici događaja.