Dobri momci osvojili Quizimodo

23_05_2014 / 11:26h  |  Autor: Antonija Šitum  |  Foto: Quasimodo Facebook
Dobri momci osvojili Quizimodo

Kako je vrijeme odmicalo, atmosfera je postajala sve zahuktalija a pitanja sve teža. Ipak, ekipa Goodfellas imala je najviše bodova, što joj je donijelo vrijedne nagrade.

 U Quasimodu je u srijedu navečer s početkom u 21 h održano finale Quisimoda, pub kviza u kojemu se natjecalo 11 ekipa koje su dotad imale najviše znanja i sreće.

Program je, kao i uvijek, vodio već uigrani Renato Baretić, koji je set pitanja podijelio u tri dijela, kako bi se u međuvremenu zbojili bodovi i zapalila koja cigareta, a dima je bilo k'o u priči jer se na finale Quisimoda odazvao ogroman broj ljudi, očito željnih druženja ovog tipa - gdje pivo nije glavni događaj, nego nuspojava. Mogli su se vidjeti i poznati kvizaši poput Marija Kovača koji je tim provodom došao iz Zagreba.

Nakon prebrojavanja bodova za prvi krug pitanja netko se iz ekipa dosjetio da nulu u Morseovoj abecedi ne čini 5 točkica, kao što je bio točan odgovor, nego 5 crtica, zbog čega je Baretić pitanje odlučio poništiti. Kako je vrijeme odmicalo, atmosfera je postajala sve zahuktalija a pitanja sve teža. Tako smo saznali da je prema Shakespearovoj Ukroćenoj goropadnici snimljen mjuzikl Poljubi me, Kato, a da se na mjestu Sodome i Gomore danas nalazi Mrtvo more, i brojne druge zanimljivosti.

Od ekipa koje su se natjecale ( Nevera 1, Goodfellas, Zunzi, Bake Rolls, Colonel Fabien, Baš Dobro, Dream Team, Prof. Hrvoje Baričić, 129, Tabula rasa, Commodore 64 i Quasiintelektualci), ekipa Goodfellas imala je najviše bodova u sveukupnom natjecanju i time najviše razloga za slavlje, koje se u klubu Quasimodo nastavilo do kasno u noć. Članovi ekipe osvojili su dvije karte za ovogodišnji festival Ultra i besplatna pića za članove ekipe.

Prva sezona Quizimoda odigrana je u ležernom tonu, bez napetog natjecateljstva kakvo često gledamo u standardnim natjecanjima.
Kako smo saznali od sudionika natjecanja, u sljedećoj bi sezoni voljeli vidjeti neku verziju najbržeg prsta za ekipe koje žele sudjelovati, kako samo izvlačenje ne bi bilo na sreću i dežuranje pred kompjuterom kad se otvore prijavnice iako je, naravno, bez prikupljenih bodova nemoguće doći do finala. A bodova uvijek može biti više.
Bilo bi lijepo i kad bi gledatelji koji su ipak odlučili biti pasivni promatrači mogli pratiti program na projektoru uz muzičku pozadinu između pitanja i odgovora kako bi atmosfera bila još dinamičnija, a publika interaktivnija.

Sve u svemu, Quizimodo je još jedna lijepa inicijativa u našemu gradu, gdje ima mjesta za sve koji žele igrati i obogatiti svoje znanje na zabavan način.