Djevojački studiji u k. časopisu

10_03_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: kskk.ffzg.hr
Djevojački studiji u k. časopisu

Časopis za književnu i kulturalnu teoriju „k.“ raspisao je natječaj za slanje radova za svoj 14. broj. Tema ovogodišnjeg broja su Djevojački studiji. Rok za prijavu je 18. lipnja.

Časopis za književnu i kulturalnu teoriju „k.“ raspisao je natječaj za slanje radova za svoj 14. broj. Tema ovogodišnjeg broja su Djevojački studiji.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti/ce komparativne književnosti i srodnih humanističkih i društvenih znanosti. U obzir dolaze autorski radovi koji se bave pojmom djevojaka i djevojaštva u književnosti i kulturi, djevojačkom kulturom i kulturnom-društvenom reprezentacijom djevojaka, kulturno-društvenim praksama djevojaka i izvedbama djevojaštva itd. Potiču se radovi koji smještanju problematiku djevojaka i djevojaštva u lokalni ili regionalni kontekst.

Radovi mogu biti pisani samostalno ili u koautorstvu. Ne moraju biti napisani u sklopu kolegija, ali prihvaćaju se i seminarski radovi. Radovi ne smiju biti prethodno objavljivani. Prihvaćaju se radovi veličine do jednog autorskog arka (16 kartica teksta, odnosno 28 800 znakova, uključujući razmake). Radovi se predaju u .doc ili .docx formatu putem e-maila.

Rok za prijavu: 18. lipnja.

Više informacija ovdje.