Dizajnerska početnica

25_01_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Dizajnerska početnica
Dizajnerska početnica

Dizajnerska početnica – tipografska vizualizacija će se održati u subotu 3. veljače 2018., od 10 do 12 sati, na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3. Radionica je besplatna, a broj sudionika je ograničen.

Dizajnerska početnica – tipografska vizualizacija će se održati u subotu 3. veljače 2018., od 10 do 12 sati, na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture.

Na ovoj radionici, polaznici će se upoznati sa osnovama tipografije. Ideje, poruke i emocije izražavati će korištenjem boje, teksta i kompozicije. Cilj radionice je ukazati na važnost tipografije u svakodnevnom životu. Radovi će se izrađivati ručno, od pripremljenih materijala.

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen. Voditeljica radionice je Matea Erceg.

Prijave i kontakt: [email protected].

Rok za prijave: 31. siječnja 2018. u 21 sat.