Teksture za osnovnoškolce

06_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: UMAS
Teksture za osnovnoškolce

Polaznici i polaznice će se na način prikladan svom uzrastu upoznati s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

Ove će se subote, 9.11., u prostorima Umjetničke akademije (Zagrebačka 3) u 12 sati održati Dizajnerska početnica - program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.
Na ovoj će radionici sudionici kroz različite oblikovne tehnike dizajnirati teksture istražujući ritam, proporciju i kompoziciju. Različti uzorci, tzv. “patterni” važan su vizualni fenomen, čija je pojavnost i primjena prisutna kroz povijest brojnih kultura širom svijeta. Voditeljica radionice je Lana Gruić.

Program je prilagođen za osnovnoškolce (1.-4. razred), a polaznici i polaznice će se na način prikladan svom uzrastu upoznati s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen. Prijave i kontakt na [email protected]
Rok za prijavu je petak, 08.11., u 17:00 sati.

Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.