Znaš li sve o Discotheque Riva?

Znaš li sve o Discotheque Riva?

Uz službenu potvrdu imena izvođača, najavljena je prodaja ulaznica po akcijskoj cijeni i after u hladu Bena, a utišana je nada onih koji su prošle godine negodovali u sektoru B...

U srijedu se u ugodno rashlađenoj Ćakuli održala konferencija za novinare trećeg izdanja Discotheque Rive. Okupljene su uz voćne plate, pivo i ostala osvježenja dočekali Mladen Bibić u ime organizatora, Maja Munivrana, pročelnica za kulturu Grada Splita, Ljudmila Bratko Gašpić, predstavnica glavnog sponzora Heinikena te resident DJ Pille.

Od utorka 1000 ulaznica po 110 kuna

Najvažnija najava je da su glavni headlineri Sebastian Ingrosso iz uskoro bivše Swedish House Mafie i David Morales kojima će se pridružiti DJ Pille i tri još neimenovana hrvatska DJ-a. Njihova imena će biti objavljena na Facebook stranicama događaja na isti dan kada će u prodaju biti pušteno 1000 ulaznica po akcijskoj cijeni. Dan je utorak, 10. srpnja, a ulaznice po cijeni od 110kn će se moći kupiti u Ćakuli i Paradisu. Nakon toga će cijena ulaznica biti 160kn do 01. kolovoza, zatim 220kn. Moći će se kupiti i ulaznice po cijeni od 320kn za fan pit i 700kn za 3 VIP sektora. Njihov raspored i sve pogodnosti vezane uz pojedine ulaznice će također biti objavljene u utorak.

Bibić je izrazio želju da nakon porođajnih muka prve dvije godine, ovo izdanje Discotheque Rive postane najznačajniji događaj u ovom dijelu Europe budući da je po zahtjevnosti u tehničkom aspektu i financijskim izdacima usporediv jedino s Creamfields trodnevnim festivalom kraj Liverpoola. Ovim je riječima organizator zaobišao odgovor na pitanje novinara - koliko je projekt težak. Također je napomenuo da je Ingrosso velika zvijezda čiji su prohtjevi sukladni tom statusu, što znači da će njegov nastup pratiti laseri i pirotehnika, a u backstageu će ga čekati pomno odabrane hostese i ekskluzivni šampanjci, na raspolaganju mu je 24-satna zaštita te organizirano putovanje na Hvar kao jedne od najvećih svjetskih party destinacija. Ukratko, organizatori su dobili popis zahtjeva dug 28 stranica.

Umjesto uobičajenih Bačvica after je u hladu Bena

- Grad je omogućio da se program održi na Rivi kao prijatelj i partner budući da smo prepoznali turistički potencijal 20 tisuća posjetitelja – odgovorila je Munivrana na pitanje o financijskom sudjelovanju Grada u organizacijskim troškovima ovog događaja.

Postavio se i zahtjev za objašnjenjem što uključuje 24-satni program. Glavni program na Rivi traje do 4 sata ujutro 11. kolovoza nakon čega se seli na Bene na after party u organizaciji Acilectra, produkcijske kuće Milana Pivalice, a.k.a DJ Pillea i trajat će sve do 19 sati. Okupljene na afteru zabavljat će DJ-evi iz Hrvatske i BiH. Prijevoz je organiziran u suradnji s Prometom i taxi službama. Umjesto plaže Bačvice kao uobičajene lokacije za ovakva događanja, Bene su odabrane zbog hlada, to jest, manje izloženosti suncu, kao i blizine restorana i kafića.

Ništa od iskupljenja za prošlogodišnji fijasko sektora B

Također je razjašnjena situacija sa prošlogodišnjim B sektorom, naime, organizator tvrdi da je propust bio od strane produkcije. Usprkos uputama organizatora, produkcija je videozid i zvučnike postavila 20 metara dalje od za njih predviđenog mjesta, što je rezultiralo nezadovoljstvom publike u tom dijelu Rive. Ni najave da će se sačuvana ulaznica B sektora moći mijenjati za ovogodišnju nisu točne budući da cijena od 75kn koliko je ona stajala ne pokriva troškove ovogodišnje organizacije.

Trenutno nam jedino preostaje vidjeti hoće li se najave organizatora o neviđenom spektaklu ostvariti...

Info zona Facebook