DW traži mlade novinare

17_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: dw.com
DW traži mlade novinare

Deutsche Welle traži mlade novinare za plaćenu praksu u duljini od 18 mjeseci. Sudionici će steći iskustva u novinarskom radu na televiziji, radiju i online. Rok za prijavu je 22. veljače.

Akademija Deutsche Welle otvorila je prijave za novinarsku praksu za mlade. Cilj programa je mladima ponuditi kvalitetan i opsežan program kojim će steći vještine potrebne za posao novinara.

Prijaviti se mogu izvorni govornici engleskog sa dobrim znanjem njemačkog, izvorni govornici njemačkog jezika sa dobrim znanjem engleskog, te izvorni govornici drugih jezika koji se koriste u DW programima sa dobrim znanjem engleskog i njemačkog jezika. Kandidati moraju imati završen fakultet. U obzir dolaze i kandidati koji imaju potvrdu o završenom pripravništvu ili novinarskoj školi i imaju iskustva u novinarstvu.

Prednost će imati kandidati koji imaju iskustva u radu na televiziji, radiju i online. Potrebno je poslati potvrde ili reference o prijašnjem radu vezano za novinarstvo. Osim toga, preko programa za prijavu kandidati mogu priložiti primjere radova koji su im bili objavljeni ili prikazani.

Program traje 18 mjeseci. Prvih šest mjeseci pripravnici zarađuju 1590 eura bruto, drugih šest mjeseci 1790 eura bruto, a posljednjih šest mjeseci 1855 eura bruto.

Prijave se vrše isključivo preko online.

Rok za prijavu: 22. veljače.

Više informacija na linku.