Upitnik o održivosti i uključivosti

17_06_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Upitnik o održivosti i uključivosti

Tema devetog ciklusa Dijaloga EU s mladima je "Zajedno za održivu i uključivu Europu", a trenutno je u fazi provedba istraživanja putem online upitnika.

Tema devetog ciklusa Dijaloga EU s mladima (DEUM) je "Zajedno za održivu i uključivu Europu", a trenutno je u fazi provedba istraživanja putem online upitnika. Provedba DEUM-a osigurava da mišljenja i preporuke mladih nađu svoje mjesto u nacionalnim i europskim politikama.

- U ovom ciklusu riječ je prije svega o zaštiti okoliša i održivom razvoju, kao i o inkluzivnim društvima i uključivanju mladih. Tiču li se mlade u Hrvatskoj teme zaštite okoliša i održivog razvoja? Smatraju li mladi da je naše društvo uključivo? Uključuju li se mladi u Hrvatskoj u procese donošenja odluka? To su tek neka od pitanja na koje će odgovor dati rezultati online upitnika koji će se koristiti u svrhu oblikovanja zajedničkih preporuka na europskoj razini, te u svrhu donošenja i implementacije konkretnih mjera i politika od strane država članica Europske unije. Zato je važno da što više mladih iznese svoje stavove i ideje - poručuju iz Mreže mladih Hrvatske.