Udruge širom otvaraju vrata

14_06_2012 / 23:34h
Udruge širom otvaraju vrata

Ove subote će se prvi puta održati Dan otvorenih vrata udruga, a na širem splitskom području će trinaest udruga širom otvoriti vrata svojih prostorija ili se preseliti na trgove.

Dani udruga 2012. će se održati u Zagrebu, od 14. do 16. lipnja, a zadnjeg dana će se po prvi puta održati Dan otvorenih vrata udruga kada će sve zainteresirane udruge na lokaciji po svom izboru od 10 do 13 sati održati javnu prezentaciju svog rada.

Ovogodišnji Dani udruga započet će panel raspravom o strateškim prioritetima za potporu razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, a bit će održano i nekoliko paralelnih okruglih stolova i rasprava o temama vezanim uz stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva. Koje će udruge diljem Hrvatske širom otvoriti vrata svojih prostorija ili se preseliti na trgove pročitajte na linku.

Na širem splitskom području predstavit će se trinaest udruga. Tako će Udruga tjelesnih invalida TOMS postaviti štand na trogirskom Malom mostu te predstaviti svoj rad kroz prigodne plakate, radove koje izrađuju djeca s teškoćama u razvoju i invaliditetom na kreativnim radionicama, radove sa likovnih radionica odraslih te ostale proizvode. Udruga Trokut mladih Kaštela će ispred svojih prostorija u Kaštel Gomilici premijerno predstaviti program Kaštelanskih rock večeri i otvoriti knjigu Tužibaba koja će objediniti kritike mladih u Kaštelima. Također će i prezentirat dosadašnji rad udruge te izazove s kojima su se susretali.  Omiška udruga osoba s invaliditetom Agape predstavit će manifestaciju Narodnim običajima preko prepreka te projekt Neki novi vidici. Udruga VIDEO će u Pučišćima predstaviti pokrenutu humanitarnu telefonsku liniju, a u Imotskom će Centar za održivi razvoj predstaviti svoje radionice.

Udruga osoba s invaliditetom će u svojim prostorijama na adresi Kliška b.b. predstaviti projekte: Osobni asistent, Njegovatelj za osobe s invaliditetom te Vrijeme je da se kaže – brošuru kojom se u slici i riječi pokazuju primjeri dobre i loše prakse u primjeni pozitivnih zakonskih propisa u korist osoba s invaliditetom. U Udruzi osoba s cerebralnom paralizom Srce, u Mosećkoj 62, volonteri će govoriti o volonterskom programu udruge, prikazat će se snimke s održanih koncerata i izložbi te predstaviti radionice udruge. Udruga MI će u svom prostoru u Sinjskoj 7 prezentirati Regionalni volonterski centar i Regionalni centar potpore udrugama. Sa svojim radom i programom javnost će upoznati i Centar Zlatno doba na Obali kneza Branimira 11. Humanitarna organizacija Susret na adresi Stari pazar 2 predstavit će programe i projekte koje provodi. Društvo multiple skleroze na adresi Borisa Papandopula 13 omogućit će posjetiteljima informacije o bolesti, uvid u projekte i usluge udruge te razgledavanje Centra za multiplu sklerozu. Foto klub Fotoakademija Split predstavit će novi prostor udruge na adresi Iločka 6 te projekt koji provodi u 13 osnovnih škola, ali i druge mogućnosti edukacije. Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce otvorit će svoja vrata u uredu na splitskoj rivi kako bi građanima ponudila informativni tiskani materijal i platnene vrećice, ali i informacije o Zelenom telefonu i problemima vezanim za postupanje s otpadom.

Pronađi otvorena vrata udruga!