Dani Kaštelanskog kazališta

14_09_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kaštelansko kazalište
Dani Kaštelanskog kazališta

Treći vikend 7. Dana Kaštelanskog kazališta donosi zanimljiv program. Predstave, igrokaz, radionice... ponešto za svakoga.

Treći vikend 7. Dana Kaštelanskog kazališta donosi zanimljiv program tijekom kojeg će posjetitelji moći pogledati predstave ali i naučiti kako izraditi torbe i hvatače snova.

U petak, 15. rujna, u 20 sati umjetnička organizacija Slavonski Brodvej izvest će predstavu Medvjed.
Čehovljeva dramska šala u jednom činu, intrigantan je i inspirativan predložak kako glumcima, tako i redateljima. Valja domaštati i oživjeti svijet koji krije tajne udovičkog salona na jednom osamljenom imanju, zavijen u crninu žalovanjem, obasjan tek svjetlošću svijeća. U takav salon nenadano upada vjerovnik i od ucviljene mlade udove traži povrat duga koji je počinio njen pokojni muž. Zadatost teksta obvezuje da se precizno ispriča priča o dvoje isključivih i tvrdokornih ljudi koje su raniji životni odnosi išibali i ostavili niz pečata u njihovim ranjenim dušama. A kroz niz uzbudljivih, nepredvidivih, duhovitih situacija, sve u namjeri vjerovnika koji inzistira da dobije svoj novac kako ne bi bankrotirao, ustvari se počinje voditi rasprava o ljubaznosti, emancipaciji i ravnopravnosti spolova, sve do fizičkog obračuna i dvoboja... Strah od života i kontakta tjera i udovicu i vjerovnika da se brane inim predrasudama, zabludama, sve kako ne bi bili ponovno ranjeni, osujećeni, osramoćeni, napušteni i prevareni. Ali Čehov se pita može li čovjek sebe obuzdati stavovima, mišljenjima, odlukama ako je od strasne i ljubavi gladne prirode satkana njegova osobnost. I daje nam uvid što se događa kad se biće dugo suspreže, obuzdava i trapi svoju prirodu.

Cijena ulaznice je 20,00 kn.

U subotu, 16. rujna, u 20 sati Umjetnička akademija Osijek izvest će predstavu Iluzije.
Predstava priča priču o životu, ljubavi, zahvalnosti. Ljubav je napor, ona je umijeće prihvaćanja odgovornosti, a to je najvažnije, biti odgovoran za nešto. I biti zahvalan. I eto čitave formule života – odgovornost i zahvalnost. Ljubav je takva sila, ona se izljeva iz svih korita, ruši sve brane, preplavljuje sve jazove. Osjetio sam što je to prava ljubav, upravo ona koja je opisana u književnosti, ona ljubav o kojoj u mladosti svi maštaju i nitko je ne nalazi. Onda se oženimo s nekim tko je trenutno kraj nas, nekim tko je realan, tko je pri ruci, živimo s njim ili s njom čitav život, misleći da je upravo to mjera ljubavi, njena granica, a ljubav je u stvari nešto sasvim drugo. Ona postoji!

Cijena ulaznice 20.00 kn.

U nedjelju, 17. rujna, u 16 sati KUD Karol Wojtyla gostuje sa igrokazom Mjesečeve priče.

I ovaj vikend posjetitelji će moći sudjelovati u radionicama:

16. rujna u 18 sati: Handmade bags - radionica izrade torbi
17. rujna u 18 sati: Nora Dreamcatcher handicraft - hvatači snova i rukotvorine

Sve informacije možete dobiti na 098 13 61 720.