Dani Kaštelanskog kazališta

01_09_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kaštelansko kazalište
Dani Kaštelanskog kazališta

Danas, 1. rujna 2017,.u 20h u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću na adresi Trg hrvatske mladeži 1, počinju 7. Dani Kaštelanskog kazališta. U nastavku provjerita što vas sve očekuje.

Danas, 1. rujna 2017,.u 20h u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću na adresi Trg hrvatske mladeži 1, počinju 7. Dani Kaštelanskog kazališta.

Manifestacija je to koja na jednom mjestu, po sedmi put ove godine, okuplja zaljubljenike u kazališnu umjetnost,ali i cjelokupnu umjetnost. Ne zaboravljajući ikoga, pripremili su sadržaj za zaljubljenike u dramu,komediju,književnost. Nedjelje su rezervirane za najmlađe,tako svaku nedjelju na programu možemo naći radionice i igrokaze.

Da niti jedna od umjetnosti nije zapostavljena,dokazuje i činjenica kako će se u Kulturnom centru po prvi put održati i vikend izložba Tee Morić Šitum.

Po simboličnim cijenama naći će se i osvježenja u vidu sokova i piva zahvaljujući CroCraft dostavi.

Ulaz nedjeljama je slobodan dok se za ostale predstave plaća 20,00kn.

Vikend program:

1. rujna u 20h - Studio smijeha-"AE buraz"
Oduvijek je poznato da se Dalmatinci i kontinentalci Hrvatske međusobno baš i ne podnose. Kako bi ispravili tu pogrešku, pripremamo vam večer u kojoj ćemo dvije strane ujediniti u smijehu i zabavi.
Upad 40 kn
Online ulaznice se mogu kupiti na linku.

Ukoliko kupujete ulaznice za 01.09. i 02.09. cijena iznosi 60 kn, a online ulaznice potražite na linku.

2. rujna u18h - Creatia NP Handmade
Nikolina Prolić, 25 godina, Split:
Po struci sam arhitektica i uživam raditi taj posao, ali jako volim rukotvorine i sve vrste ručnih radova.
Već godinama svoje slobodno vrijeme koristim za izradu odjeće i nakita, a od lipnja 2014. aktivno se bavim dizajnom i izradom nakita pod imenom Creatia. Inspiraciju pronalazim pri susretu s nekim novim materijalima, lokacijama, trendovima.. Koristim razne materijale pri izradi, od konopa i tkanine do perlica i metalnih elemenata.
Osnova ovih ogrlica je konop koji je metalnim završetkom povezan s nanizanim perlicama. Ogrlice su podesive dužine, jako lagane za nositi i odgovaraju raznim stilovima. Svi proizvodi su isključivo unikatni. Narukvice od sitnih perlica u raznim bojama uglavnom su jednostavne, rađene po smišljenom uzorku, a nosi ih se više zajedno tako da u kompletu idu 3 do 4 narukvice. Često su personalizirane tj. zainteresirani bira boje i dimenzije, a uvijek se i od ponuđenog može nešto izabrati. Svi proizvodi imaju određeno pakiranje, s etiketama. 


Nikolina Prolić će,osim izlaganja,održati i radionicu na koju se potrebno prethodno prijaviti na :
[email protected]

2. rujna u 20h - Studio smijeha: BONG-best of new generation
Vrijeme je da vam se naše mlade nade predstave sa svojim materijalima.
Nakon što su brusili svoje vještine na open mic večerima, nasmijali publiku ne samo Zagreba već i šire, nova generacija komičara zasigurno će nasmijati i vas.
Upad 40 kn
Ulaznice su dostupne online.

3. rujna .u 16h - Latica Zajmović-scenografske tehnike,izrada dekorativnih elemenata
Kako sam još od rane mladosti privučena scenskom umjetnošću prilikom upisivanja u srednju školu moj je odabir pao na smjer ''Aranžersko-scenografski dizajner'' , a nakon zavrsetka srednjoskolskog obrazovanja odlazim u Beograd na studij Scenografije pri falultetu za umjetnost i dizajn. Kao diplomirani scenograf steceno znanje nemam priliku odmah pokazati na velikoj sceni, pa ga tako pretvaram u iskustvo kroz projekte raznih organizacija te za privatna lica uz mali budzet izradjujem dekorativne elemente I njima interveniram u interijerima.
Na jednom od zavrsenih projekta upoznala sam Anu I ona me pozvala da na Dane kazalista odrzim radionicu jednog od jednostavnijih nacina izrade dekorativnih elemenata uz pomoc stiropora i salveta. Polaznici radionice imat ce priliku odraditi sami sve faze izrade (od one pocetne -rezanja stiropora, do same zavrsne- bojanja) -
najavljuje Latica Zajmović.

Riječ je o samom natpisu KAŠTELANSKO KAZALIŠTE koje će polaznici izraditi,ostaviti u kazalištu za dalje korišenje i na taj način i sami dati pečat stvaranju i održavanju kazališne kulture.

3. rujnau 18h - Bajkaonica radionica-japanska priča "Mali vrabac" Jasmine Žiljak Ilinčić
Diplomirana učiteljica, glumica i voditeljica Glumačkog studija za djecu u kazalištu PlayDrama opet će doći u goste i počastiti posjetitelje storytellingom i zanimljivim dramskim i likovnim igrama i zadacima! Posjetitelji će imati priliku poslušati priču iz dalekog Japana- Mali vrabac!
Radionica je namijenjena djeci od 5- do 12, 13 godina. Potrebno je doći u udobnoj odjeći i obući. Prvi dio radionice je slušanje priče koja se pripovijeda, a onda slijede igre... Mole se roditelji na odgovorno ponašanje i eventualan ostanak u prostoru s djetetom, ukoliko znaju da će na taj način rad i kreativna igra svih nas biti kavlitetni. Bit će i pauze i okrjepe.
Obavezne prijave na: [email protected]