Dan bijelog štapa

09_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Annalise Batista, Pixabay
Dan bijelog štapa

Prigodni program povodom obilježavanja Dana bijelog štapa održat će se na Rivi i u Gradskom kazalištu mladih.

Županijska udruga slijepih Split prigodnim će programom u subotu, 12.10., na splitskoj Rivi i u Gradskom kazalištu mladih obilježiti Dan bijelog štapa.
Program starta u 10:30 na Rivi, gdje će se predstaviti rad članova Udruge, centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, te Sveučilišni sportski savez Sveučilišta u Splitu.
Večernji će se dio programa, s početkom u 20:00 h, održati u Gradskom kazalištu mladih uz predstavu Jacques ili pokornost (Eugène Ionesco) u izvedbi kazališta slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kn na blagajni kazališta a sav prihod od ulaznica bit će doniran za kupnju pomagala učenicima Udruge.

Jacques u teatru apsurda
Jacques ili pokornost, prva je od dvije Ionescove drame teatra apsurda u kojoj su glavni likovi obitelj u kojima svi nose ime Jacques. Protagonist ne pristaje na ispraznost, apsurdnost, grotesknost i repetativnost malograđanskog života kojeg je autor komada pronalazio na svakom koraku. Nehomogena obitelj i isto takvo društvo, ujedinjuje se u nakani da pokori Jacquesa kako bi opravdalo vlastite pristanke.