Dalmatinski blues na Crikvinama

30_07_2015 / 20:25h  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: YouTube - screenshot
Dalmatinski blues na Crikvinama

Kultna grupa Otprilike ovako nastupila je ovoga utorka na Meštrovićevim Crikvinama u sklopu Splitskog ljeta.

Meštrovićeve Crikvine ugostile su ovaj tjedan kultnu lokalnu grupu Otprilike ovako u sklopu programa koncertnih izvedbi Splitskog ljeta. Nakon mostarskog sevdaha, Kaštilac su tako potresli zvukovi glazbenih varijacija dalmatinskog bluesa koji se nalazi u samim korijenima benda već četrdeset godina.

Energični gitaristi i vokalisti Goran Cetinić Koća i Vladimir Garić, saksofonist Željko Milić, basist Goran Slaviček, te Matko Petrić na udaraljkama i Vladimir M. Kragić na bubnjevima ostvarili su odličnu komunikaciju s publikom.
Od Paranoje, preko Paradentoza bluesa do O, da, svaka pjesma mamila je osmjehe na licima, a neki su se čak potpuno prepustili ritmu i zaplesali pod vedrim noćnim nebom.

Posebno ugodno iznenađenje bilii su gosti večeri, Gradski zbor Brodosplit, pod ravnanjem Vlade Sunka, koji su pokazali da barataju sa svim glazbenim žanrovima, od The Beatlesa do klapskih pjesama. Zajedno s bendom izveli su pjesmu Nima, nima više nje kao jednu od posljednjih te večeri čime su zaključili dva sata svirke.

Iako se Otprilike ovako prvenstveno vezuje uz lik i djelo Jadrana Zlodre Gobba koji je bendu udahnuo dušu prije 40 godina, postava je nastavila svirati i eksperimentirati nakon njegove smrti 2008. godine. Upravo je Gobbov odlazak potaknuo grupu da objavi prvi album u karijeri, pod nazivom In Memoriam Jadran Zlodre Gobbo, gdje su se našle pjesme koje je publika do tada imala prilike čuti samo na koncertima. U Gobbovu čast se također posljednjih nekoliko godina u gradu održava i Split blues festival i to na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe - 21. lipnja.

Iako se u grupi Otprilike ovako tokom godina osim Gobbe izmijenilo još tridesetak glazbenika, ovim koncertom je trenutna ekipa pokazala da ima srčanosti i energije, te da istinski guštaju u sviranju neobičnog dalmatinskog bluesa.