Znala sam, bit ću dizajnerica

01_08_2012 / 00:01h  |  Autor: Marijana Skender  |  Foto: Ž. Šunjić
Znala sam, bit ću dizajnerica

- Opredijelila sam se za odjel modnog dizajna. Nakon toga Milano… I tako, kockice su se slagale - priča mlada splitska dizajnerica o svojim modnim počecima koji su je doveli do sudjelovanja na prestižnim američkim modnim događanjima.

Mlada splitska dizajnerica Katarina Cvitković prije desetak je dana na Europe future fashionu u Splitu odlukom stručnog žirija osvojila prvo mjesto u kategoriji Mladi dizajner ,a samim time i glavnu nagradu - sudjelovanje na Charlotte International fashion weeku u Sjevernoj Karolini i Plitzs NYC fashion weeku u New Yorku.

Osim što je stilom, krojem te izvedbom oduševila žiri i osvojila vrijednu nagradu koja joj može otvoriti mnoga vrata u svijetu mode, postala je i prva Hrvatica koja će svoju kolekciju predstaviti na ovim modnim događanjima.

Katarina je za portal Svijet Mode ispričala o svojim modnim počecima, dojmovima i pripremama za predstavljanje u Americi koje je zakazano već za sredinu rujna ove godine.

- Inspirirali su me koraljni vrtovi… Sva ta isprepletenost boja,oblika i nabora koje sam aplicirala na odjeću u vidu žabica ili pak cvjetnih lavoracija. Igrala sam se ručno rađenim detaljima. Krojevi su prozračni, lepršavi, široki. Kao stvoreni za svakodnevnu jurnjavu gradom – opisuje kolekciju s kojom se prvi put predstavila domaćoj publici nakon povratka sa studija u Milanu i osvojila nagradu.

- Već sa 13 godina sam definitivno bila sigurna da ću se ovime baviti. Tako da sam upisala srednju Školu likovnih umjetnosti u Splitu gdje sam se nakon završene prve godine opredijelila za odjel modnog dizajna. Nakon toga Milano… I tako, kockice su se slagale – priča Katarina o svojim modnim počecima koji su se nakon diplome dizajna na Istituto Marangoni nastavili stažiranjem u poznatim modnim kućama Marni i Giancesare Conca gdje je, između ostalog, otkrila kako stvari u modnom svijetu uistinu funkcioniraju i kako osim rokova i kvalitete projekta postoji i izazov kako prodati proizvod.

Na prestižnim modnim događajima u Americi predstavit će se s pobjedničkom kolekcijom koju će nadopuniti torbama i remenjem. - Smatram da je samo sudjelovanje na dva ovako važna događanja već uspjeh. Dat ću sve od sebe da opravdam osvojenu nagradu i nadam se da ću upoznati zanimljive ljude s kojima ću i nastaviti suradnju – zaključuje Katarina najavljujući po povratku iz Amerike nastavak razvoja svog registriranog brenda Karin.