Crowdfunding za neprofitne organizacije

02_02_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com / Ivan Prole
Crowdfunding za neprofitne organizacije

GONG, Centar za mirovne studije i Documenta organiziraju besplatnu edukativnu radionicu „Solidarnost počinje susretom: Komunikacijski alati za uključivanje građana u razvoj zajednice i društva“. Održat će se u udruzi Most, 10. veljače od 13 do 16 sati.

GONG, Centar za mirovne studije i Documenta pozivaju članove udruga na besplatnu edukativnu radionicu „Solidarnost počinje susretom: Komunikacijski alati za uključivanje građana u razvoj zajednice i društva“ koju će održati BRODOTO agencija i RODA - Roditelji u akciji, te radionicu o IKT alatima razvijene za udruge od strane SOLIDARNE - zaklade za ljudska prava i solidarnost. Radionice će se održati u udruzi Most, Ivana Gundulića 52, 10. veljače od 13 do 16 sati.

Radionica „Solidarnost počinje susretom“ osmišljena je u formi dvosatne serije prezentacija i rasprava u malim grupama. Cilj je razmjena znanja, alata i iskustava o tome kako doprijeti do što šireg kruga građana i uključiti ih u aktivnosti zagovaranja pozitivnih društvenih promjena, brige o ljudskim pravima i razvoja zajednice i društva.

U prvom bloku, pod nazivom „Crowdfunding Anonymous“, razmijenit će se iskustva provedbe domaćih crowdfunding kampanji, uz stručne savjete vodeće tvrtke BRODOTO. Tom prigodom sudionici će se upoznati sa prednostima i nedostacima IKT alata za online doniranje, uključujući i donatorsku platformu zaklade SOLIDARNA.

Drugi blok, nazvan „Od informacije do povjerenja“ bit će posvećen komunikacijskim alatima učinkovito informiranje i uključivanje šireg kruga članova, suradnika i opće javnosti u rad organizacija civilnog društva. Predstavit će se nova IKT platformu za javna savjetovanja zaklade SOLIDARNA te vodič „Aktivizam u brojkama i slovima“ za pripremu javnih izvještaja o društvenim učincima aktivističkog rada.

Radionicu „Solidarnost počinje susretom“ vodit će Kristina Lauš iz agencije BRODOTO i Alisa Aliti Vlašić iz RODA. IKT alate sudionicima će približiti Ivan Blažević, član tim projekta Filantropija za ljudska prava kojeg GONG, CMS i Documenta provode uz potporu EEA Grants, a koji istodobno djeluje i kao tajnik zaklade SOLIDARNA.

Isti dan održat će se i javno predstavljanje SOLIDARNE- zaklade za ljudska prava i solidarnost, prve privatne zaklade za ljudska prava i solidarnost u Gradskoj knjižnici Marka Marulića Split, Ulica Slobode 2, od 18 do 20 sati.

Za sudjelovanje se prijavite na [email protected]. Dozvoljeno je sudjelovanje više osoba iz iste organizacije.

Rok za prijavu: 8. veljače.