Pobjedimo laž - crowdfund

05_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Nula
Pobjedimo laž - crowdfund

Pobjedimo laž predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno pod zemljom, sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna sva nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine.

Pokrenuta je crowdfunding akcija za prikupljanje sredstava za reizdavanje albuma Pobjedimo laž kultnog šibenskog HC/punk benda Nula, točno 25 godina od prvog izdanja. Prvotno objavljan na kazeti, album će sada zaživjeti na dvostrukom vinilu, uz prateće CD i digitalne formate.

Crowdfunding kampanja će trajati do 1.12. ove godine, a dostupno je devet perkova. Možeš ih odabrati klikom na link.

Kultni šibenski hardcore punk bend Nula je krajem 1993.g. snimio drugi demo materijal koji je početkom iduće godine objavljen kao album na audio kazeti, naziva Pobjedimo laž, te predstavlja antologijsko ostvarenje rane faze domaćeg undergrounda, snimljeno doslovno pod zemljom, sa beskompromisnim anti-ratnim i anti-establishment porukama, na kojem je prisutna sva nagomilana frustracija generacije koja osjeća da su joj ugrožene najbolje godine. Snimke koje su preuzete za master kazeta, i prvi put digitalizirane, predstavljaju bend u kreativnom naponu snage, kada je istovremeno značajno pridonosio povezivanju nezavisne scene, i stvaranju prostora za njezino djelovanje u ratom rastrganoj zemlji.