Civilno društvo na jugu Hrvatske

20_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Mikael Kristenson
Civilno društvo na jugu Hrvatske

Udruga „MI“ poziva na konferenciju: Civilno društvo na jugu Hrvatske – pogled unaprijed. Konferencija će se održati u Gradskoj knjižnici „Marka Marulića“ Split (Ulica slobode 2), 30. studenog 2017. s početkom u 10.30 h.

Udruga „MI“ poziva na konferenciju: Civilno društvo na jugu Hrvatske – pogled unaprijed, koja će se održati u Gradskoj knjižnici „Marka Marulića“ Split (Ulica slobode 2), 30. studenog 2017. s početkom u 10.30 h.

U nastavku prenosimo poziv Udruge "MI":
"Uspješna priča civilnoga društva u RH s kojom nastupamo u međunarodnom kontekstu zasnovana je na dobroj infrastrukturi - propisima, strategijama, sustavima podrške i brojnim organizacijama koje potvrđuju živost i interes građana za sudjelovanjem u životu zajednice.
Prisutne su brojne partnerske inicijative koje pristupaju strukturnim fondovima Europske Unije stvarajući rascjepkanu mrežu pozitivnih utjecaja u zajednicama.

S druge strane, praksa pamti pritiske, neizvjesnost i gubitke vrijednih inicijativa. U kontekstu migracija naših mladih u područja EU i svijeta s boljim radnim prilikama, pitamo se tko su nositelji društvenih promjena u okviru civilnoga društva i kako ih možemo bolje podržati ne samo sredstvima nego razmjenom i razumijevanjem.

S namjerom da podijelimo iskustva i podržimo optimizam djelovanja prvenstveno u zajednicama u kojima djelujemo, pozivamo vas na konferenciju „Civilno društvo na jugu Hrvatske – pogled unaprijed“.

Konferencija se održava u okviru Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj - program STEP uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Pozivamo vas na sudjelovanje kako biste svojim iskustvom obogatili rasprave i kako biste dobili inspiraciju za rad u svojim organizacijama, institucijama i okruženju."

Prijave se zaprimaju najkasnije do 27. studenog 2017. elektronskim putem preko poveznice: www.programstep.info.

PROGRAM

10:30 – 11:00 Osvježenje i registracija sudionika

11:00 – 11:15 Uvodno izlaganje - Udruga „Mi“

11:15 – 12:45 Postignuća, zapreke i prilike u djelovanju OCD-a, panel rasprava -  Skupina sudionika

12:45 - 13:00 Pauza

13:00 - 14:00 Kvaliteta kao smjer:
• Sustav upravljanja kvalitetom „OK 2015“
• Standardi kvalitete za volonterske centre

14:00 Ručak i neformalno druženje