Četiri sobe ugurane u Quasimodo

25_10_2013 / 10:26h  |  Autor: KMaja  |  Foto: YT
Četiri sobe ugurane u Quasimodo

Nova sezona Quasimodo TEATRA otvorena je ove srijede autorskom predstavom Alena Čelića, Hotel Memorial. Već je na samom početku šokirao i zabavio publiku zabivši se u mladića u prvom redu, kojega je srušio s barske stolice na pod.

Nova sezona Quasimodo TEATRA otvorena je ove srijede autorskom predstavom Alena Čelića, Hotel Memorial. Atipična teatarska ostvarenja u prostoru popularnog kluba nisu novost za publiku – u prethodnoj je sezoni potvrđen interes za ovu vrstu programa, tako da se i ove večeri tražila stolica više. Kombinacija predstave i opuštene atmosfere kafića je, kako se čini, dobitna.

Pozornica je bila smještena u sredini kluba jer za osebujan Čelićev scenski pokret definitivno nema mjesta na skučenoj pozornici, zbog čega je glumac dijelu publike, smještenom u separeima prema garderobi, često bio okrenut leđima, što je jedina zamjerka predstavi.

Oko 21:30, svjetla su se ugasila, glazba utihnula a na pozornicu je izašao Čelić te nas, praćen akustičnom gitarom, uveo u čarobni svijet hotela Memorial, u čijim se sobama ostvaruju podsvjesne želje likova. Interakcije s publikom nije nedostajalo – već je na samom početku, pri predstavljanju soba, dok je mimikom i zvukom oponašao vožnju Ayrtona Senne, šokirao i zabavio publiku zabivši se u mladića u prvom redu, kojega je srušio s barske stolice na pod.

Kombinacijom mimike i fizičkog teatra u nešto manje od 50 minuta proveo je publiku kroz četiri sobe – od one gdje je bio toreador u borbi s daskom za peglanje koja je postala bik, preko sobe u kojoj sve veću kokoš gladni gost tjera da snese jaje, zatim sobe u kojoj se nalazi parfem Ginger Rogers, do sobe u kojoj gost nalazi inspiraciju – te dočarao fantaziju koja na koncu uništava protagonista.

Odličnu predstavu koju tek treći put imamo priliku vidjeti u gradu u kojem autor predaje na Umjetničkoj akademiji, publika je nagradila dugotrajnim pljeskom. Gašenjem reflektora, pod sobe u kojoj je nesretni protagonist desetak minuta ranije nosom usisavao miris Ginger Rogers postao je ponovo plesni podij kluba – do neke nove prilike.