Capoeira u Splitu...

26_01_2007
Capoeira u Splitu...

Radi se o afro-brazilskoj borilačkoj formi u kojoj se isprepliću ples, muzika i tehnike samoobrane kroz igru u nenasilnom okruženju. Kombiniraju se borilačke tehnike izvođene u skladu s pokretima koji podsjećaju na ples, a sve u ritmu s muzikom.

Ove nedjelje skupina "Grupo Amazonas" iz Zagreba održati će capoeira radionicu u Splitu. Radi se o afro-brazilskoj borilačkoj formi u kojoj se isprepliću ples, muzika i tehnike samoobrane kroz igru u nenasilnom okruženju. Kombiniraju se borilačke tehnike izvođene u skladu s pokretima koji podsjećaju na ples, a sve u ritmu s muzikom. Dodatni elementi capoeire su i samba - samba de roda i maculele - ratnički ples sa štapovima. Capoeira Regional Zagreb - Grupo Amazonas prva je Hrvatska udruga koja promiče capoeiru u cijelosti, a prati tradiciju capoeire Rio de Janeira.


Radionica će se održati u prostorijama udruge Hram (u sklopu Doma mladih, Savska bb) u nedjelju 28.01. od 11 do 14 sati. Uz 50 kuna koliko iznosi kotizacija, svakako ponesite opremu za vježbanje (majicu kratkih rukava i donji dio trenirke).