Branko Majić: Mi smo Grad!

12_08_2014 / 19:00h  |  Autor: KMaja  |  Foto: A. Marković
Branko Majić: Mi smo Grad!

– Pitaš me što Grad Kaštela može napraviti za nas? Pa zar Mi nismo Grad? - kaže Branko Majić nakon uspješne organizacije Kaštelanskih rock večeri.

Protekloga vikenda porat Kaštel Lukšića protresle su još jednom Kaštelanske rock večeri – K.R.V. koje četvrtu godinu provodi udruga Trokut mladih Kaštela, koja već godinama radi sa mladima i za mlade toga grada, a ove godine program je trajao tri dana. U četvrtak je publiku dočekalo opušteno druženje uz zvukove Billy Joan i bendova Mr. Wolf Film Noir u aktustičnom izdanju; petak i subota bili su rezervirani za žešće izvođače, pa su tako u petak prašili Velox, Riffovski, Miki Solus, Continuum i M.O.R.T., dok su žestoke zvukove u subotu donijeli Prevail, Inuendo, Tvrtko Stijena, Shewa i Ti Ritu Piri Pip.

O promjenama u organizacijskoj strukturi, provedbi projekta te o položaju mladih u Kaštelima razgovarali smo s novim voditeljem projekta K.R.V., Brankom Majićem.
– Do mog preuzimanja projekta K.R.V. došlo je na temelju prijedloga bivšeg voditelja K.R.V.-a, Ivana Tadina (Amera), i ostalih članova koji su bili zaduženi za organizaciju prethodnih godina. Na njihov upit želim li preuzeti projekt, jer su se uvjerili prošle godine da znam što radim, odgovorio sam pozitivno i sa entuzijazmom krenuo u planiranje četvrtih Kaštelanskih rock večeri već od prvog mjeseca 2014. – kaže Branko, koji je u Trokutu dvije godine, i smatra da se njegova aktivnost u udruzi najbolje vidjela u posvećenosti ovom festivalu. – Nastojim biti prisutan u što više projekata, s obzirom na to da radim u Zagrebu i na terenu sam često – objašnjava Branko.

U kompletnoj organizaciji i realizaciji festivala sudjelovalo je, kaže on, oko 20 ljudi. – Neki su radili više, neki manje, jer ipak to je sve volonterski rad, plus ljeto je, jedini period u godini kada se može zaraditi neki malo bolji novac, ili bilo kakav novac. Ništa ne bi uspjelo da na kraju nema dvi potpuno posvećene osobe, koje moraju dati svoj maksimum i prije i za vrijeme održavanja festivala. Tu su i četri vođe timova, koji osiguravaju da cjelokupni festival funkcionira profesionalno, a najviše se divim ekipi koja pet dana zaredom radi svoj redovni posao, te nakon odrađenih 8 sati na vrućini inzistiraju da dođu čim prije i da sve ide po planu. Da naglasim, festival traje službeno 3 dana, ali 5 dana radi se u full gasu – ističe Branko.
Kaže da je jako zadovoljan projektom te mu je u planu nastaviti ga voditi. –Što se tiče stresa, iskren da budem... Nisam doživio niti malo stresa. Jednostavno, kad netko nešto voli, stres nema mjesta u toj stvari. Postoji samo predanost planiranju i posvećivanje komunikaciji sa svima u ekipi, bez povišenih tonova, samo pozitivna energija reda, rada i discipline – objašnjava Branko.

Kad je riječ o ponudi za mlade u Kaštelima, ističe prednosti i nedostatke: – Tu se mogu opustiti, osjećam se sigurno, mogu realizirati svoje planove, kao i svoje sportske ambicije i potrebu za zabavom. Nedostaci su ti što fali kvalitete života i kućne kulture, što osjećam da se pomalo mijenja, ali jako sporo. Najviše od svega nedostaje realne edukacije mladih ljudi, zatvorene su im oči od društvenih mreža, televizije i pumpanja o nepotrebnom... Trebamo se educirati o tome kako iskoristiti informacije te ih primjeniti na svom kućnom pragu. Ima puno ideja, puno se priča, zatim se leži – kaže Branko.

Što se političara i njihove odgovornosti za mlade tiče, ima jasnu poruku za svoje sugrađane. – Pitaš me što Grad Kaštela može napraviti za nas? Pa zar Mi nismo Grad? Ljudi na pozicijama, koji rade u Gradu Kaštela, na Općini, neće umjesto nas ništa napraviti, oni nam samo mogu omogućiti da realiziramo ono što Mi želimo napraviti. Ima ideja, ima udruga, nađe se i novaca, ali Ključ svega smo Mi. Pokrenuti se, ustati iz fotelja i ići kucati na nova vrata – entuzijastičan je Branko.