Bookara uz proeziju arhitekstice

28_05_2013 / 15:57h
Bookara uz proeziju arhitekstice

Otkaži jogu, pospremi pretplatu za kazalište u ladicu, odgodi odlazak u golemi prodajni centar pored groblja i dođi u Info zonu, novi Bookara show ugostit će Suzanu Matić koja stiže sa zbirkom proezije – Samosanacije.

Pukne cijev u kupaonici - zoveš vodoinstalatera. Razbije se prozor u sobi - zoveš staklara. Ljušti se boja sa zidova u hodniku - zoveš bojadisara. Ubodeš se na draču okopavajući vrt - zoveš Gorsku službu spašavanja. Za sve postoji neki broj, nema te stvari za koju neće pomoći telefon. Oduvijek to znaš, sve se može riješiti, sve se dade sanirati.

A tko će tebe sanirati? Samo se pogledaj! Nema tog broja telefona ni majstora koji bi ti mogao pomoći! Džabe ti teretana i pilates, trčanje po Marjanu i picigin na Bačvicama - stvar je mnogo ozbiljnija! Treba djelovati iznutra! Potrebna ti je samosanacija.

Otkaži jogu, pospremi pretplatu za kazalište u ladicu, odgodi odlazak u golemi prodajni centar pored groblja i dođi u Info zonu, jer u petak 31.05. s početkom u 20:30 novi Bookara show ugostit će Suzanu Matić koja iz Zagreba stiže na gostovanje sa zbirkom proezijeSamosanacije.

Ne dopustite da se oljuštite iznutra, da se razbijete poput stakla, da vam popucaju mentalne cijevi. Dođite na Bookaru – najbržu književnu večer u Europi i sanirajte ljubavne ogrebotine!

Kao i svaki put, s figom u džepu čeka vas uvijek nasmiješen i lijepo počešljan domaćin, Marijo Glavaš.

P.S. Tko ne dođe neka mu noge izvire dok spava!

Arhitekstica - danju radi kao projektantica u arhitektonskom uredu, a noću piše proeziju.

Suzana Matić rođena je 21. 02. 1970. godine u Mainzu u Njemačkoj. Odrasla je i školovala se u Zagrebu, gdje je završila Arhitektonski fakultet. Danju radi kao projektantica u arhitektonskom uredu. Noću piše. Za sebe zna reći da je arhitekstica. Sedam godina vodi internetske stranice Samosanacije i Blijedoplavi ženski rukopis koje su nastale kao intimni dnevnik jednog ženskog subjekta, odnosno junakinje ili antijunakinje njenih blogova - Tesse K. Obje stranice su s vremenom stekle veliku popularnost na mreži, a na njima se uz tekstove nalaze i brojne autorske fotografije. U siječnju joj u izdanju nakladnika Algoritam, izašla prva knjiga Samosanacije, koja je i nastala prosijavanjem tekstova s istoimenih stranica pisanih na nejasnom rubu između poezije i proze. U pokušaju da definira formu tekstova u knjizi, njezin je urednik Kruno Lokotar skovao i novi termin – proezija.Tekstovi su joj višekratno čitani u emisijama na Trećem programu Hrvatskog radija. Kada ne piše: trči sljemenskom šumom. Ima dvoje predivne djece.