Blogom protiv govora mržnje

23_02_2015 / 15:26h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: zaklada.civilnodrustvo.hr
Blogom protiv govora mržnje

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je poziv za sudjelovanje mladih blogera i blogerica u kampanji za sprečavanje govora mržnje na internetu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je poziv za mlade blogere u kampanji za spriječavanje govora mržnje na internetu temeljem kojeg će odabrati do 10 mladih blogera i/ili blogerica između 18 i 30 godina koji će zajedno raditi na kampanji za sprečavanje govora mržnje na internetu u Hrvatskoj.

Prednost će imati mlade osobe koje pišu blogove, no prijaviti se mogu i one mlade osobe koje bi željele započeti s pisanjem bloga a do sada su se istakle pisanim uracima (eseji, pripovijetke i sl.) kroz koje su se zalagali za sprečavanje govora mržnje.

Od odabranih sudionika i sudionica očekuje se sudjelovanje na 3 trodnevne radionice u Hrvatskoj i inozemstvu tijekom 2015. godine, sudjelovanje u zajedničkom osmišljavanju kampanje za sprečavanje govora mržnje na Internetu u Hrvatskoj te individualni angažman u promicanju tolerancije i sprečavanja govora mržnje pisanjem blogova.

Troškove održavanja radionice kao i sve putne troškove te troškove smještaja, prehrane i drugih osnovnih troškova za mlade blogere snosi Nacionalna zaklada.

Rok za prijavu: do 18. ožujka 2015. godine

Više informacija na zaklada.civilnodrustvo.hr, a dokumentacija za prijavu može se pronaći na linku.