Black Coffee: Lisinski pa Quasi

21_01_2014 / 12:13h  |  Autor: I.Z.
Black Coffee: Lisinski pa Quasi

Nakon nedavnog koncerta u Lisinskom, Black Coffee u društvu Martine Thomas više od 20 godina karijere ove subote slavi i kod kuće – u klubu Quasimodo. Ulaznice možda dobijete i besplatno ;)

Nakon nedavnog koncerta u Lisinskom, Black Coffee u društvu Martine Thomas više od 20 godina karijere ove subote slavi i kod kuće – u klubu Quasimodo.

Jedan od rijetkih dalmatinskih jazz bendova okupio se davne 1993. godine. Od tada okosnicu grupe čine basist Renato Švorinić i bubnjar Jadran Dučić Čićo, a u zadnjih pet godina pridružio im se i pijanist Ivan Ivić.

Iza njih je niz suradnji s inozemnim i domaćim glazbenicima, tri Porina, brojni nastupi na hrvatskim i stranim eminentnim jazz festivalima te 11 albuma od kojih su posljednja dva snimili za talijansku izdavačku kuću Caligola Records. Velik uspjeh postigli su kada su po prvi puta u glazbenoj povijesti spojili dva glazbena idioma – klapsku pjesmu i jazz stvorivši svoj specifični glazbeni izričaj po kojem su prepoznatljivi na hrvatskoj sceni, ali i šire.

Na koncertima uz stari i novi jazz zvuk imaju i prošireni repertoar od funka do rocka, a gostovanje Martine Thomas daje njihovim nastupima novi zvuk koji možete uživo čuti i u Quasimodu. Ulaznice po cijeni 30 kuna već se mogu kupiti u klubu, ali možda i besplatno dobiti ako nam porukom na našem Fejsu pošaljete ime, prezime i razlog slanja.