Biti drugačiji u Splitu

27_01_2013 / 09:39h
Biti drugačiji u Splitu

U ponedjeljak će se u Kinoteci održati tribina pod nazivom Biti drugačiji - netolerancija i nasilje prema drugima i drugačijima. Kao uvod u raspravu održat će se projekcija kratkih amaterskih dokumentarnih filmova i reportaža...

Fantastično dobra institucija - FADE IN u suradnji s Cenzurom plus u ponedjeljak (28.01.) u Kinoteci Zlatna vrata od 19 sati održava tribinu pod nazivom Biti drugačiji - netolerancija i nasilje prema drugima i drugačijima namijenjena prvenstveno mladima i onima koji rade s mladima. Kao uvod u raspravu održat će se projekcija kratkih amaterskih dokumentarnih filmova i reportaža koje su na temu različitosti i netolerancije izradili mladi.

O predrasudama, netoleranciji i nasilju u hrvatskom društvu te pretpostavkama za razvoj društva koje podržava različitost govoriti će: dr.sc. Valerija Barada sa Odjela za sociologiju Sveučilište u Zadru, dr. sc. Dragan Markovina sa Filozofskog fakulteta u Splitu, novinar Vladimir Matijanić te aktivist Marko Mlinar. Tribinu će moderirati novinarka Barbara Matejčić.