Spriječi krađu, registriraj biku!

04_07_2013 / 08:42h
Spriječi krađu, registriraj biku!

Dvoje biciklističkih entuzijasta pokrenulo je Biciklistički registar koji bi trebao smanjiti broj ukradenih bicikli ili barem povećati broj pronađenih bicikli. Dovoljno je u online registar besplatno upisati jedinstveni broj utisnut u okvir bicikla...

Dvojica križevačkih biciklističkih entuzijasta, Ivan Hamonajec i Danijel Šaško, pokrenuli su Biciklistički registar koji bi trebao smanjiti broj ukradenih bicikli ili barem povećati broj pronađenih bicikli.

Dovoljno je u online registar besplatno upisati jedinstveni broj utisnut u okvir bicikla te u slučaju krađe ažurirati status. Broj se pohranjuje u bazu te kupac bicikla lako može provjeriti kupuje li od lopova, a policija lako može doći do kontakta vlasnika bicikla. Dodatna je zaštita naljepnica koja ima preventivnu svrhu jer sugerira kradljivcu da je bicikl registriran, ali i olakšava provjeru bicikla pomoću QR koda.

Vjerojatno se pitaš gdje ćeš pronaći broj okvira. Ako želiš saznati ili imaš neko drugo pitanje, odgovor potraži na www.bicreg.info. Naravno, tu i što prije registriraj svoju biku!