Pedaliraj do nagrada

04_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Pixabay
Pedaliraj do nagrada

Udruga Sunce organizira Splitsku biciklijadu od Banovine do Đardina, uz raznovrsni popratni program.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana bez automobila, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce organizira Splitsku biciklijadu, koja će se održati u nedjelju, 6. listopada na prometnicama grada Splita. Start je u 16.30 ispred Banovine, a cilj je u Đardinu.

Program je koncipiran u dvije cjeline. Prva obuhvaća vožnju biciklima gradskim ulicama, a u drugoj fazi predviđen je prigodni zabavni program koji uključuje tombolu, biciklističku alku, glazbeni program kao i pub kviz na cilju biciklijade, te edukativni sadržaj, uz tri tematska štanda - smanjenje otpada, kompostiranje, i praksa recikliranja. Više o programu i nagradama saznaj na stranici događaja.

Osnovna namjera akcije je skrenuti pažnju građana, ali i odgovornih osoba na problem prijevoza automobilima i povećati osjetljivost javnosti na sve veći problem onečišćenja zraka u velikim gradovima, kao i ponuditi zamjenski prijevoz. 


Sudjelovanjem i prijavom na biciklijadu, ostvaruješ pravo na besplatno članstvo u Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce.