Hoćemo bicikle na otoke!

15_04_2013 / 11:08h  |  Foto: Željko Šunjić
Hoćemo bicikle na otoke!

U subotu je na splitskim Bačvicama u podne bilo življe nego inače – okupilo se nekoliko desetaka biciklista koji su predstavili inicijativu Bicikle na otoke. Zatražili su uvođenje jeftinijih i besplatnih trajektnih karata za bicikle...

U subotu je na splitskim Bačvicama u podne bilo življe nego inače – okupilo se nekoliko desetaka biciklista koji su predstavili inicijativu Bicikle na otoke. Zatražili su uvođenje besplatnih trajektnih karata za bicikle van sezone i snižavanje cijene tijekom turističke sezone te proglašenje jednog dana u godini kada bi putnici s biciklima imali besplatan prijevoz do željene otočne destinacije i natrag.

- Na većini brodskih linija Jadrolinije cijena za prijevoz bicikle je čak veća od cijene za prijevoz osobe, što sigurno ne potiče korištenje bicikla kao ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva - upozorili su iz inicijative koju su pokrenuli Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Udruga Uštipak i Biciklistički klub Timun. Na subotnjem događanju podršku je svojim performansom dao i umjetnik Ivan Tokić.