Best of Regional Stand Up u Splitu

23_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Studio Smijeha / Press
Best of Regional Stand Up u Splitu

Best of Regional Stand Up održat će se u 4. lipnja u splitskoj Lori a publiku će nasmijavati ponajbolji komičari i komičarke u regiji Aleksandar Perišić, Jelena Radanović, Perica Jerković, Marina Orsag, Vlatko Štampar i Filip Andronik.

Nakon uspjeha u KD Lisinski u Zagrebu, Studio smijeha predstavlja Best of regional Stand up i u splitskoj Lori - 4. lipnja u 20.30 sati.U lipanjskoj subotnjoj večeri publiku će nasmijavati ponajbolji komičari i komičarke regije.

Iz Srbije stiže Aleksandar Perišić, jedan od vodećih crnohumorista u regiji. Na „tamnu stranu” prešao je 2010. godine, kada je pobjedio na natjecanju Otvorenog mikrofona. Njegov humor, osim što publiku provocira, može i navesti na dublje razmišljanje (posebno ako ste popili koje piće više). Za samopouzdanje na sceni zaslužno je i njegovo višegodišnje glumačko iskustvo. Iz Srbije stiže i Jelena Radanović, rezident komičarka organizacije Standup.rs i prva dama stand up scene u Srbiji. Svojim humorom i talentom plijeni i ruši predrasude o tome da je stand up muški posao. Nastupala je širom regije, kako u svom matičnom klubu Ben Akiba u Beogradu, tako i u klubovima, kazalištima i na najvećim regionalnim festivalima.

Perica Jerković Slovenac je, suprug i otac koji klasično stand up pripovijedanje kombinira s one linerima koje stalno prekida segmentima mimike i gestikulacije. Jedan je od troje najboljih i najpriznatijih stand up komičara/ki Slovenije.

Hrvatsku predstavljaju Marina Orsag i Vlatko Štampar
Marina u jedanaest godina karijere iza sebe ima preko 2000 nastupa u regiji i svijetu, titulu Najbolje stand up komičarke Balkana 2013., najboljeg komičara/ke LENT Festivala 2015 po odabiru publike, te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015. na natjecanju Jokenation. Vječiti je Petar Pan i netko tko svojom nepresušnom energijom vodi publiku apsurdnim kanalima svog uma. Čakovečki komičar Vlatko Štampar ostat će nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil i pipa sasvim suludih asocijacija, koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od najboljih komičara na ovim prostorima.

Iz BiH stiže Filip Andronik, Sarajlija koji se bavi crtanjem stripova i stand up komedijom. Svojim autorskim materijalom sudjelovao je u predstavama sa glumcima/komičarima, organizirao i vodio večeri otvorenog mikrofona i natjecanja komičara amatera.
Nastupao je na festivalima stand up komedije u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Ulaznice se mogu kupiti na svim Entrio prodajnim mjestima u Splitu: Croatia Records, Atlas, iGrow Shop te online.

Više informacija o događanju može se pronaći i na Facebooku.