Audicija u Lori u dva termina

17_04_2014 / 16:06h  |  Autor: I. Z.
Audicija u Lori u dva termina

Legendarna sarajevska Audicija igrat će u splitskoj Lori i to - zbog velikog interesa - u dva termina! U Audiciji 4 autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put i neki novi likovi.

Legendarna sarajevska Audicija igrat će u splitskoj Lori 23. travnja, i to - zbog velikog interesa - u dva termina, u 19 i u 21 h.

Čuvena se Audicija pojavila 1985., a u tadašnjoj državi vidjelo ju je više od milijun gledatelja. Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, koji je ujedno glumio lik Davora Stevanovića. Otad je bilo nekoliko Audicija, a i najnoviju, Audiciju 4 koja će biti prikazana u Splitu, stvorio je Ninčić koji će u njoj i glumiti.

U Audiciji 4 autor je napravio spoj staroga i novoga. Naime, pored starih likova (Ćutuk i Veseli) i njihovih nezaboravnih scena, tu su po prvi put Crnogorac Vuk Medojević zvani Lisica, Radojka Janša (Srbijanka iz Babušnice udata u Sloveniji), Asfaltina Kurajbegović (tek izašla iz zatvora) i Džemsudin Šimširpašić iz sarajevska čaršije,koji živi na raskršću ulica: Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice.

Zašto je Veseli (izbjeglica iz Bosne) pobjegao ne samo iz Kanade, već i iz Londona ? Što mu se dogodilo s oba uha? Crnogorac, Vuk Medojević-Lisica pušta brkove da bi ličio na majku, a što pušta da bi ličio na oca? Zašto Marinko Ćutuk ne nosi više majicu na kojoj je Stari most, već majicu na kojoj je Haški tribunal? A koji lik sada nosi umjesto Tita? Kako je Asfaltina dobila ime i pri tome još imala sreće? Radojka Janša radi kao animir-dama u sexi baru. Kako animira Srbe, a kako Hrvate i Bošnjake? To su neka od pitanja na koje gledatelji i ljubitelji Audicije mogu dobiti odgovor.

Glumci su, uz Ninčića, Aleksandar KrstajićStanko BogojevićVladimir Balašćak.

Predstavu organizira tvrtka Expletus d.o.o., a pretprodaja je ulaznica u agenciji Globo travel, Držićeva 7 po cijeni od 70 kuna.