Akcija čišćenja Kozjaka

Akcija čišćenja Kozjaka

Udruga Trokut mladih Kaštela poziva na 9. po redu Akciju čišćenja Kozjaka koja će se održati u subotu 21. travnja. Dan prije, 20. travnja, u prostorijama udruge održat će se dva predavanja: Bioraznolikost Kozjaka, ugroza i zaštita te predavanje o ljekovitom bilju.

Udruga Trokut mladih Kaštela poziva na 9. po redu Akciju čišćenja Kozjaka koja će se održati u subotu 21. travnja, dan prije Dana planeta Zemlje koji se obilježava u nedjelju, 22. travnja.

U sklopu akcije prvo će se u prostorijama udruge u Kaštel Gomilici u petak, 20. travnja s početkom u 18 sati održati dva predavanja. Jedno će biti prigodno ekološke tematike, a održat će ga dr.sc. Juraj Kamenjarin iz eko-aktivističke udruge KEKS - Krizni eko kaštelanski stožer i to na temu “Bioraznolikost Kozjaka, ugroza i zaštita“. Udruga KEKS bavi se problematikom zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada na području grada Kaštela, a i šire. Drugo predavanje održat će gđa. Kata Bogić na temu ljekovitog bilja te njegove važnosti i raznih korisnih upotreba u svakodnevnom životu.

Sve koji žele sudjelovati u čišćenju 21.travnja pozivaju se da u 9 sati dođu na praking mjesnog groblja u Kaštel Sućurcu, nakon čega će se svi pristiglii volonteri organizirati u manje grupe te raspodijeliti po najkritičnijim lokacijama. Mole se svi zainteresirani da ponesu udobnu odjeću i obuću, a članovi Trokuta će svima osigurati potreban alat za rad, rukavice,maske kao i hranu i piće.

Više informacija ovdje.

Info zona Facebook