Akademija za studente

26_01_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Štefan Štefančík
Akademija za studente

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije poziva sve zainteresirane neformalne grupe studenata i studentske udruge da se prijave za sudjelovanje u projektu "Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU". Rok za prijavu je 16. veljače.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije četvrtu godinu za redom provodi projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“. Cilj projekta je informirati i educirati studente o svim aspektima korištenja fondova EU te ih upoznati s uspješnim EU projektima u njihovim lokalnim sredinama.

Pozivaju se sve zainteresirane neformalne grupe studenata i studentske udruge da se prijave za sudjelovanje u projektu. Projekt obuhvaća provedbu različitih aktivnosti te predavanja i radionice putem kojih će studenti uključeni u Projekt upoznati sustav EU fondova te dobiti priliku pripremiti projektne prijedloge za financiranje EU sredstvima. Osim toga, imat će mogućnost sudjelovati u brojim informativnim događanjima u organizaciji MRRFEU, raditi na pripremi promotivnih materijala o EU fondovima i kreiranju sadržaja za središnji internetski portal o EU fondovima i društvene mreže, upoznati se s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini te s radom regionalnih razvojnih agencija.

Projekt će se provoditi od 1. ožujka do 31. prosinca 2018. godine. Očekivano je da će se provoditi jedna do dvije aktivnosti mjesečno tijekom čitavog trajanja projekta.

Na projekt se mogu prijaviti neformalne grupe studenata i studentske udruge upisane u evidenciju studentskih organizacija pri pojedinom visokom učilištu rješenjem čelnika visokog učilišta. Neformalne grupe studenata i studentske udruge koje se prijavljuju za sudjelovanje u Projektu Akademija moraju imati najmanje šest članova koji će aktivno sudjelovanje u radu Akademije. U Projektu Akademija ne mogu sudjelovati članovi neformalnih grupa studenata i studentskih udruga koji su prethodno već sudjelovali u ovom projektu.

Rok za prijavu: 16. veljače 2018.

Više informacija na strukturnifondovi.hr.