Aj Cha, evo rasporeda nastupa!

22_07_2017  |  Autor: Maya
Aj Cha, evo rasporeda nastupa!

Preostalo je još samo mjesec dana do početka najiščekivanijeg festivala u spomen Dina Dvornika

Dino Dvornik, hrvatski kralj funka i jedinstvena pojava kako na sceni, tako i u 'stvarnom' životu, bi krajem kolovoza napunio 53 godine. Zato će njemu u čast, od 18. do 20. 08., funky, soul i groove glazba zavladati najpoznatijom hrvatskom plažom i ljetnim kinom Bačvice, a rasplesano će biti na Rivi i starom Hajdukovom!

Festival će otvoriti sjajni Songkillersi, James Brown tribute band i Kristijan Shooma disco Klačar. Drugog dana festival svi posjetitelji imat će priliku uživati u sjajnoj atmosferi energičnih pop/funk zvukova Jinxa pojačanih s Tabu Keeper of The Groove te DemeNtronomes. Zadnji dan festivala, upravo na njegov rođendan, održat će se glavni koncert na kojem će pjevati Splitska Dica, odnosno pjevači koji su ostavili najdublji trag na Dinov život i stvaralaštvo. Marijanu Banu & Diktatorima i Neni Belanu & Fiumensima pridružit će se i Official tribute band Dino Dvornik na čelu s Nikolom Marjanovićem te gostom iznenađenja.

Za vrhunske partye i aftere ispunjene najpoznatijim bezvremenskim hitovima zaduženi su Bocca Sofistifunk, Blacksoul pres. PEZNT i E Jay Maminho, Jazzozo i Tomo Ricov.

Early bird ulaznice potražite u sustavu Entrio
.

Festival je u suradnji s Danijelom i Ellom Dvornik kao nositeljicama autorskih prava, zamišljen kao podsjetnik na velikog glazbenika našeg doba i njegovu bezvremensku glazbu. Za sobom je ostavio i pelin i med, bio je i nadahnut i hipnotiziran, ali kontra Splita nikada nije dao pa je tako postao jedan od simbola grada. Iz tog razloga, cilj festivala je objediniti Dinovo stvaralaštvo i oživiti energiju koju je neiscrpno prenosio svojim voljenim gradom.

Ukratko:
18. kolovoza
17 - 21h (plaža Bačvice) - Bocca Sofistifunk (Funkytrain, Yammat, Voi’sa)
20 - 00h (kino Bačvice) - Songkillers
00 - 02h (kino Bačvice) - E Jay Maminho (Yammat FM, Magic Room)
20 - 23h (Riva) - James Brown tribute band
23 -01h (Riva) - Kristijan Shoomadisco Klačar (Funkytrain)
01 - 04h (Zenta club) - Blacksoul pres. PEZNT (defected / toolroom)

19. kolovoza
17 - 21h (plaža Bačvice) - Jazzozo (Funkytrain)
20 - 00h (kino Bačvice) - Jinx
00 - 02h (kino Bačvice) - Bocca Sofistifunk (Funkytrain, YammatFM, Voi’sa)
20 - 23h (Riva) - DemeNtronomes
23 - 01h (Riva) - Tabu Keeper of The Groove (Funkytrain, Club Vinyl)
01 - 04h (Zenta club) - Tomo Ricov (Pepermint, Zagreb)

20. kolovoza
17 -21h (plaža Bačvice) - Kristijan Shoomadisco Klačar (Funkytrain)
20 - 01h (staro Hajdukovo) - Splitska dica: Tribute to Dino Dvornik w N. Marjanović, Neno Belan i Fiumensi, Marijan Ban i Diktatori, gosti iznenađenja
01 - 04h (klub Central) - E Jay Maminho (Yammat FM, Magic Room)



ajchafestival.com